characters characters

Mirela Vescan: “Imi place sa primesc martisor si imi place sa si daruiesc”

Propus de: SuntParinte.ro   |   24 februarie 2014    |   2299 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Pictura, actorie sau astronomie pentru copii la Fundatia Calea VictorieiDe 1 martie, poarta martisorul romanesc. Campanie SuntParinte.ro

1. De ce e important sa ducem mai departe valorile romanesti?

Cetatenia se poate schimba, nationalitatea niciodata, suntem ceea ce suntem si trebuie sa lucram la imaginea noastra, sa crestem ce avem deja.  Suntem o natiune simpatica, desteapta, geniala, cu umor fin si odihnita in gandire. Avem o istorie frumoasa si agitata, pe care trebuie sa o cunoastem si sa o iubim, avem o tara frumoasa, perfecta, idei bune si oameni valorosi, avem un costum national genial si obiceiuri frumoase, la care toti tinem enorm si nu ne abatem de la ele. Suntem o natiune de Andri Popa, de luptatori insa ne lipseste doar un liant, ceva care sa ne faca sa vedem asta.


2. Ce inseamna pentru tine 1 martie si ce reprezinta Martisorul?

Este o zi pe care o astept intotdeauna cu nerabdare, imi plac ghioceii, martisoarele si snurul alb-rosu. Am senzatia ca este o zi frumoasa de vacanta, in care toata lumea zambeste, este amabila, fetele stralucesc. Imi place sa primesc martisor si imi place sa si daruiesc.


3. Cum traiai 1 martie cand era copil? Si cum ai retrait alaturi de fiica ta?

Cand eram mica imi doream sa am foarte multe martisoare, fara numar, imi placeau mult cosarii, ghioceii si broscutele testoase.  Ana-Irina a fost si ea mereu entuziasmata de martisoare, miniaturile erau preferatele ei pentru ca ea este foarte atenta la detalii, ii plac lucrurile bine finisate. Acum are multe pasiuni, printre altele, picteaza superb si are o rabdare incredibila la detalii.

Mirela Vescan: “Imi place sa primesc martisor si imi place sa si daruiesc”4. Povesteste-ne putin despre martisorul creat de tine pentru campania SuntParinte.ro: De 1 martie, poarta martisorul romanesc!

La noi in tara, in judetul Mehedinti, in zona Schela Cladovei, un cartier al Severinului,  se pare ca s-a format cea mai veche civilizatie din Europa, in varsta de 10 000 de ani (sursa Wikipedia).
Aici au gasit arheologii, primele amulete colorate in alb-rosu, vechi de 8000 de ani, stramosii martisoarelor.
Sunt foarte mandra ca martisorul este ceva specific romanesc, am pastrat snurul alb-rosu si l-am rasucit pana la plus infinit.



Mirela Vescan duce machiajul la nivel de arta, avand o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu si un portofoliu impresionant. Este un om creativ si cauta sa traiasca din ce in ce mai frumos viata.

DEEA BUZDUGAN: “Norocul este in noi”

SuntParinte.ro iti prezinta campania „De 1 martie, poarta martisorul romanesc. Creativ si original”. O campanie ce readuce in prim plan povestea martisorului romanesc asa cum e vazut prin ochii artistilor de astazi.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe