characters characters

Mihaela Ivana: Viata este o permanenta evolutie

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 februarie 2014    |   2428 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Mihaela Ivana: Viata este o permanenta evolutieDe 1 Martie, poarta martisorul romanesc. Campanie SuntParinte.ro
1. De ce e important sa ducem mai departe valorile romanesti?

A duce mai departe valorile romanesti o simt ca pe o responsabilitate. Ea se naste din faptul ca le-am cunoscut, am luat contact cu ele. Ele vorbesc despre traditia poporului nostru si responsabili suntem de ele sa le pastram dar sa le si comunicam, lasandu-le si celor care vin in urma noastra sa se bucure de ele.
Valorile poporului sunt radacinile din care ne-am tras seva, si asa cum familiile regale isi pastreaza arborele genealogic ca pe ceva sfant, astfel si noi ne putem pastra si purta valorile mai departe.

2. Ce inseamna pentru tine 1 martie si ce reprezinta Martisorul?

1 Martie este semn al primaverii, al reconectarii la viata, iar cel ce vine sa ne comunice asta, ne incanta privirea si ne bucura sufletul este Ghiocelul. El este cel ce razbate taria pamantului si inghetul zapezii, asa este si 1 Martie, un vestitor al primaverii si reintoarcerii la energia verde a vietii si a naturii.
Martisorul intareste conceptul sosirii primavarii. Pentru mine este un prim gest al manifestarii si confirmarii iubirii dintre feminin si masculin.

3. Cum traiai 1 martie cand era copil? Si cum traiesti acum prima zi de primavara?
Multa bucurie imi aducea 1 Martie, era prima zi in care purtam cu mandrie simbolul acestei zile, Martisorul. Mai mult decat atat, era ca un eveniment pentru care ma pregateam si confectionam martisoare pe care le daruiam si un eveniment in care ma bucuram sa primesc martisoarele daruite de baieti.
Acum traiesc prima zi a primaverii cu aceeasi bucurie a copilariei, dar careia i se alatura sentimentul regasirii, reinoirii si intrarii in alta etapa a vietii, mai vie, mai energica.

Mihaela Ivana: Viata este o permanenta evolutie4. Povesteste-ne putin despre martisorul creat de tine pentru campania SuntParinte.ro: De 1 martie, poarta martisorul romanesc!

Martisorul in alb si rosu este inspirat din traditia poporului roman. Povestea culorilor martisorului spune asa: „culoarea rosie semnifica focul, sangele si soarele si era atribuita  femeii - deci vietii; albul, semnificand albul norilor si limpezimea apelor era asociat cu intelepciunea masculina, iar snurul martisorului semnifica tocmai impletirea inseparabila a celor doua principii, feminin si masculin”.  
Motivul traditional cusut imbina povestea culorilor cu radacinile aparitiei martisorului in spatiul romanesc, are la baza tema spiralei, impletirea energiei feminine cu cea masculina, energii pe care fiecare, in parte, le contin. Despre spirala, ca simbol, se spune ca este viata in evolutie, ea are un ritm, o armonie, un echilibru. Acest martisor contine toate aceste aspecte, el apare ca un „simbol” al regasirii si reintoarcerii la viata a naturii si a comuniunii noastre cu ea.

Mihaela Ivana este autor de bijuterie contemporana care isi propune prin bijuteria pe care o creeaza sa vorbeasca despre sine ca tema generala si individuala si sa ofere celorlalti acelasi lucru - sa se poarte pe sine prin bijuteria pe care o poarta, sa-si poarte traditia.

foto credit: Mircea Zanian

DEEA BUZDUGAN: “Norocul este in noi”

SuntParinte.ro iti prezinta campania „De 1 martie, poarta martisorul romanesc. Creativ si original”. O campanie ce readuce in prim plan povestea martisorului romanesc asa cum e vazut prin ochii artistilor de astazi.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe