characters characters

Perspectiva unui parinte- Origami in educatia copilului

Propus de: Dana Burlacu Visternicu   |   13 octombrie 2010    |   5374 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Cine nu a auzit de origami? Acum s-ar putea spune ca este in "trend" printre copii.
Matei, baiatul meu a descoperit origami acum cativa ani, dar initial i s-a parut greu, se enerva si plangea ca nu-i ieseau figurile. Asta deoarece cartea de pe care lucra era pentru cei experimentati.
  
Anul trecut, in cadrul unui proiect derulat la scoala "Vasile Conta" Iasi, unde noi, parintii am invatat sa ne jucam cu copiii nostri, eu am redescoperit origami si l-am incurajat pe Matei sa o ia de la inceput. Bine am facut.
 
 
 
Cu certitudine toti cunoasteti ca origami este arta impaturirii hartiei si necesita multa migala si indemanare. Matei a fost de mic un copil agitat, uneori concentrandu-se mai putin decat ar trebui. Am sperat (si asa a fost) ca acest hobby sa-l ajute in drumul cunoasterii. Se mai supara si acum cateodata, dar nu se lasa pana nu ii reuseste ce si-a propus.
 
 
 
 
    
 
Origami a adus numai lucruri bune in viata lui: isi foloseste timpul liber intr-un mod placut, a aflat lucruri interesante despre Japonia, imaginatia zburda in permanenta, iar puterea de concentrare creste. Unde mai pui ca si-a castigat prestigiul de origamist in clasa, iar in pauze le face colegilor diverse figurine. A participat si la un concurs  de origami la Gherla, Cluj unde a obtinut doua premii, confirmandu-se astfel perseverenta in munca si crescand vizibil increderea in el.
 
 
 
In prezent ne-am imbogatit colectia de carti de gen, ne-am cumparat hartie speciala si asteptam sa inceapa cursurile de origami din cadrul Asociatiei Japoneze Himawari Iasi, care probabil se vor desfasura dupa 15 octombrie.
    
Anul acesta ne-am propus sa facem un altfel de brad de Craciun, unul cu decoratiuni origami. Daca reusim, vom impartasi cu voi aceasta bucurie. Pana atunci, va invit sa admirati pozele din stanga :)
 
Sunt mama a doi baieti isteti si frumosi: Horia si Matei. Inainte de a fi mama traiam in alta lume, acum traiesc intr-o lume in care prioritari sunt copii si familia. Vreau ca ei sa creasca sanatosi, destepti, harnici, liberi intr-o lume frumoasa (la fel ca toate mamele). Sunt multe lucruri frumoase pe care le invata la scoala , dar eu incerc si de multe ori reusesc sa ii incurajez sa aiba si alte preocupari care le aduc satisfactii, aprecieri, dar si placere. Deci, la noi se picteaza, se fac colaje, se scriu povesti, se face origami, se asculta muzica si ne bucuram unii de altii. Sunt o mama ca oricare alta, mandra de copii ei.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum invata copiii perseverenta
    Cum invata copiii perseverenta
    26 octombrie 2022   

    Perseverenta si capacitatea de a depune efort in mod consecvent sunt abilitati mai importante decat inteligenta si talentul cand vine vorba de succes pe termen lung. Cum le putem dezvolta la copii?

  • Pauza de miscare
    Pauza de miscare - cum poate invata copilul tau mai eficient
    22 august 2022   

    Atentia voluntara a copiilor (si a adultilor, de altfel) este limitata si are nevoie de exercitiu pentru a se imbunatati. Cand copiii au dificultati in a se concentra asupra lectiilor sau temelor, o pauza de miscare poate fi de ajutor. Iata cum.

  • Lipsa de atentie la copii
    7 cauze frecvente ale lipsei de atentie la copii
    11 mai 2022   

    7 motive frecvente pentru care copiii au probleme de atentie la scoala sau in activitatile de invatare.

Mai multe