characters characters

Taberele de Vara Qdays 2015: Oxford, Washington & New York, Miami Beach si Kent

09 martie 2015   
adolescenti pe plaja

De 5 ani, Qdays organizeaza tabere internationale ce ofera elevilor o experienta bogata multiculturala si lingvistica. Qdays ofera doua tipuri de tabere, cele cu insotitor si cele cu plecari individuale. Taberele cu insotitor sunt perfecte pentru tinerii ce isi doresc sa calatoreasca impreuna cu un grup din Romania, iar plecarile individuale sunt excelente pentru cei care au mai calatorit catre genul acesta de scoli sau doresc sa studieze alte limbi straine precum franceza, germana, italiana, spaniola, chineza sau japoneza. In oricare dintre situatii, elevii se vor bucura de activitati care imbina invatarea cu distractia si aventura. Taberele internationale reprezinta totodata metoda perfecta de a lua contact cu alte culturi, alte valori si alti tineri de aceeasi varsta din intreaga lume.

1. Descrieti-ne oferta dumneavoastra de tabere.

Pentru plecarile individuale, exista in portofoliul nostru 50 de scoli in intreaga lume unde elevii pot invata limbile: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, chineza si japoneza. Scolile din portofoliul nostru sunt scoli dedicate studiului de limba straina, ce functioneaza pe toata perioada anului si fac parte din elita scolilor internationale la nivel mondial. In afara lectiilor, elevii acestor scoli urmeaza programe de activitati variate, beneficiaza de cazare, mese, excursii gandite de catre scoli special pentru elevii ce calatoresc individual.

Desigur, avem si un numar de tabere cu insotitor din Romania, in special pentru elevii mai mici, ori pentru cei care se afla la primele experiente de acest gen. Aici propunem patru destinatii pentru vara 2015:

Tabara internationala de la Miami Beach, SUA pentru elevii de 15 – 20 de ani, la pretul de 2350 USD, cu perioada de desfasurare: 9 august - 23 august 2015 (14 zile)

Tabara internationala de la Oxford, Anglia pentru elevii de 16 - 19 ani, la pretul de 2300 USD cu o reducere de 250 USD pentru inscrieri pana la 15 martie, cu desfasurare intre 21 iunie - 5 iulie (15 zile), respectiv perioada a doua intre 2 si 16 august 2015.

Tabara internationala de la Kent, Anglia pentru elevii de 11 – 15 ani, la pretul de 1450 GBP, ce se va desfasura intre 18 iulie si 1 august 2015(15 zile)

Tabara internationala Washington DC & New York, SUA pentru elevii de 13 – 20 ani, la pretul de 2100 USD, cu perioada de desfasurare: 12 iulie - 26 iulie 2015 (14 zile).


Locurile sunt garantate pana la sfarsitul lunii martie sau pana la epuizarea locurilor de cazare din campusurile respective. Pentru inscriere se achita un avans de aproximativ 30% pentru a se confirma locul la curs. Lichidarile se fac inaintea plecarii atat pentru biletele de avion cat si pentru pachetele de tabara. Trebuie totusi mentionat faptul ca locurile sunt foarte limitate, asadar nu se recomanda o inscriere tarzie.


Adolescenti in tabara

2. Care sunt activitatile in care vor fi implicati copiii in aceasta tabara de vara?

Activitatile incluse in pachetele de tabara difera de la o destinatie la alta. In general, se combina cursurile de limba straina, predate folosind subiecte distractive si orientate spre elev, cu activitati socio-culturale si sportive, axate pe interrelationare. Spre exemplu, tabara de la Washington DC & New York include printre altele un tur al orasului foarte detaliat, vizite aproape zilnice in centrul Washingtonului, campusul fiind foarte aproape de centrul capitalei SUA. Totodata petrecem o zi la Six Flags in parcul de distractii. Probabil ca toata lumea va solicita si excursia optionala de la New York unde vom petrece un weekend lung in Manhattan vizitand cele mai importante obiective si invatand despre acest oras. Zilnic, in campus se desfasoara o varietate de activitati: seri de jocuri, karaoke, lectii de dans, petreceri exclusiv pentru elevii scolii si multe altele.

Tabara de la Miami Beach nu este doar o vacanta de vara excelenta in care elevii se bucura de piscina privata a campusului, ce continua cu plaja si oceanul, scoala fiind amplasata pe faleza acestei statiuni, chiar in faimoasa zona South Beach. Scoala urmeaza aceleasi cursuri de limba engleza axate pe comunicare si invatare rapida, insa activitatile sunt legate de pozitionarea scolii in proximitatea atractiilor de mare interes din Miami. Elevii de aici vor vizita pe langa atractiile orasului, Everglades si Key West. Totodata, scoala organizeaza si aici petreceri sau seri tematice, concursuri sportive pe plaja sau la piscina scolii, cu scopul ca elevii sa interactioneze cat mai usor unii cu altii.  

Tabara de la Grosvenor Hall (Kent) imbina foarte bine invatarea cu activitatile, dand nastere la „invatare prin actiune”. Intr-un campus de 20 de hectare cu 46 de activitati elevii au garantate actiunea, aventura si distractia in timp ce invata intr-un mediu multicultural. Excursiile de aici sunt si ele remarcabile: Londra, Brighton, Castelul Leeds si Canterbury fiind incluse.

Tabara de la Oxford este cea mai „longeviva” tabara – de 5 ani avem grupuri aici. Campusul propriu al scolii de limba engleza este deosebit. De la dotari la zone de activitati, spatii comune si dormitoare pana la salile de clasa – totul este gandit special pentru elevi astfel incat experienta lor sa fie una cat mai frumoasa. Activitatile sunt din nou foarte variante, in fiecare zi scoala oferind elevilor un numar de alternative pentru a petrece timpul liber. Excursiile sunt si ele incluse – Londra, Stonehenge si Bath fiind deja programate. Alte activitati sunt desigur disponibile la destinatie, scoala avand un birou dedicat de activitati, menit sa identifice cele mai atragatoare forme de socializare intre elevi.


3. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (anumite echipamente etc.)

In afara de varsta minima de participare, nu exista alte conditii speciale. Scolile pun la dispozitia elevilor echipamentele necesare pentru desfasurarea activitatilor, dar si calculatoare pentru a putea tine legatura cu parintii. Participantii nu trebuie sa se ingrijoreze daca nu stapanesc foarte bine limba – elevii vor fi testati pentru a putea sa fie plasati intr-o grupa de studiu internationala potrivita pentru nivelul lor de cunostinte. Desigur, parintii primesc recomandari cu privire la pregatirea pentru plecarea in tabara, dar nu le-am numi conditii speciale.

Adolescenti in tabara New York


4. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale taberei organizate de dv.?

Satisfactia de a oferi servicii excelente vine atunci cand citim formularele cu impresii ale elevilor si ale parintilor intorsi din taberele noastre. Cuvintele sunt uneori insuficiente pentru a surprinde sentimentele traite de copii. De aceea, uneori primim desene, pe care le asezam langa zambete si imagini. Feedback-ul este excelent – de la incredere de sine dezvoltata, la abilitati de socializare, abilitati lingvistice, intr-o anumita masura maturizare si desigur responsabilizare – pentru acestea ne multumesc parintii. Elevii au desigur mai multe de spus despre prietenii gasiti acolo, despre amintirile minunate, despre toate obiectivele vizitate si despre legaturile frumoase, stranse chiar si cu liderii de grup. Ne mandrim cu faptul ca avem o relatie foarte frumoasa cu elevii din grupurile noastre si ne revedem cu placere si dupa incheierea taberelor. Cateva dintre opiniile elevilor la venirea acasa care surprind foarte bine experienta avuta in taberele Qdays se regasesc pe site-ul nostru, insa mai mult decat orice, jurnalele de tabara arata in imagini vii experienta foarte frumoasa pe care o au elevii! Jurnalale sunt desigur disponibile pe pagina noastra: www.Qdays.ro


5. Din experienta dumneavoastra, ce isi doresc parintii de la o tabara de vara?

In general, parintii trebuie sa simta faptul ca toata lumea implicata in aceasta experienta stie cum sa vegheze la siguranta copiilor. Parintii se astepta sa inteleaga programul, sa gaseasca utilitatea acestei experiente, sa o vada ca fiind folositoare in viitorul copiilor, din mai multe puncte de vedere. Vorbim despre o investitie in viitorul copiilor, iar parintii inteleg utilitatea acestei investitii atunci cand copiii reusesc sa-si imbogateasca experienta internationala, multiculturala si lingvistica. Programul este tototdata unul important si de aceea ne asiguram intotdeauna ca experienta elevilor acopera atat partea academica, cat si cea sociala si turistica.

6. De ce ar fi benefic pentru un copil/parinte sa participe la tabara organizata de dvs.?

Beneficiile au reiesit deja in mare din cele parcurse deja, insa exista cateva aspecte ce merita subliniate cu privire la taberele organizate de catre Qdays:

 • In cele 50 de scoli se aduna o medie de 65 de nationalitati diferite. Pentru a incuraja interactiunea cu cat mai multe culturi si a folosi cat mai mult limba studiata, scolile nu lucreaza cu grupuri „inchise” – dimpotriva, accenteaza foarte mult interactiunea dintre elevi atat in cadrul formal academic, cat si in cadrul informal, la activitati.
 • Scolile sunt permanente – nu sunt doar scoli de vara. Cladirile, salile de curs, unitatile de cazare sunt intretinute la standarde ridicate si sunt gandite special pentru elevii acestor scoli, nu pentru studentii unei universitati.
 • Liderii de grup Qdays sunt intotdeauna aproape de elevi, dinamica grupurilor fiind una foarte apreciata atat de elevi cat si de parinti. Intrebarile, informatiile, cerintele – toate isi gasesc raspunsul intr-un timp foarte scurt.
 • Scolile din portofoliul Qdays sunt detinute de catre organizatii cu traditie, ce sunt lideri mondiali in domeniile respective. Standardele sunt intotdeauna ridicate, atat in serviciile pe care le primesc elevii, cat si in relatia dintre noi si parinti, ce iau si ei parte la tabara, chiar si de acasa, prin legatura pastrata cu liderul.

7. Cum va pot contacta parintii interesati de oferta dumneavoastra?

Pagina www.Qdays.ro este foarte usor de navigat si folosind formularul de contact disponibil pe fiecare pagina a taberei, cursului ori destinatiei parintii sau elevii pot solicita sa fie contactati pentru a discuta in detaliu aceste tabere.

Alternativ, putem sa fim contactati la numerele de telefon 0268 473 297 sau 0725 449 500 ori pe www.Qdays.ro/contact.

Atunci cand treceti prin Brasov, va asteptam desigur la biroul nostru din Str. Mihai Viteazu nr. 2, chiar langa Aula Universitatii.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu