characters characters

Tabara Medievala pentru Copii 2021

10 august 2021   
tabara medievala pentru copii 2021
Aflata in al doisprezecelea an de activitate, Tabara Medievala pentru Copii a facut parte din vacanta a peste 1700 de copii. Organizata in mod traditional in zona Subcarpatilor si in zona montana joasa, tabara este o experienta speciala, educativa si recreativa deopotriva. Sub o atenta supraveghere, copiii au ocazia unica de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunandu-se in lumea povestilor, atat de familiara varstei lor. Au parte si de relaxare, invatand ceva nou in fiecare zi si facandu-si o multime de prieteni.

Anul acesta, tabara este organizata in 3 serii a cate 35-40 de copii fiecare. Sunt primiti copii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, in urmatoarele perioade:

 • Seria 1: 22 – 27 august 2021
 • Seria 2: 29 august – 3 septembrie 2021
 • Seria 3: 5 – 10 septembrie 2021

Tabara se desfasoara intr-o vale cu clima blanda, strajuita de muntii Leaota, pe teritoriul comunei Runcu (jud. Dambovita), la Pensiunea si la Hanul Leaota.

Tabara construieste alaturi de micii cavaleri si tinerele domnite una dintre cele mai frumoase povesti ale copilariei lor – un basm despre onoare, prietenie si corectitudine, intr-un cadru natural cu adevarat deosebit, departe de praful si caldura orasului. Organizatorii au ales cu atentie activitati care sa creeze o lume de basm si care sa fie in egala masura instrumente educative. Copiii vor fi antrenati in mai multe ateliere inspirate din lumea medievala. Vor deprinde arta si codul de onoare al cavalerilor medievali in cadrul Atelierelor de tir cu arcul si spada medievala si vor fi introdusi in lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictura si heraldica medievala. Pentru ca experienta aceasta sa fie cu atat mai frumoasa, micii mesteri vor realiza propriile lor scuturi cu insemne heraldice, pe care le vor lua acasa drept amintire. Sunt timpi rezervati drumetiilor in imprejurimile pitoresti ale taberei, in muntii Leaota, iar la lasarea serii copiii vor asculta legende medievale, vor avea „ateliere surpriza” sau vor viziona filme cu specific istoric. Ultima seara a taberei va fi una festiva, in cadrul careia copiii vor fi investiti cu titluri cavaleresti.

Ultima perioada (5 – 10 septembrie 2021) este una speciala, dedicata „Taberei de bune maniere”. Aceasta a treia serie de tabara este una inedita, cu un concept nou, dedicat „bunelor maniere”, intelese in sensul lor plenar, al cumpatarii si al caii de mijloc. Activitatile din „Tabara de bune maniere” graviteaza jurul ideilor de buna cuviinta, cumpatare, grija fata de cel de langa noi si fata de natura, bune maniere, carte si invatare din experienta trecutului, cavalerism. Principalul lector al acestei serii de tabara este jurnalistul si activistul de mediu Liviu Mihaiu.

Contact:

Tel. 0725.223.396. Email: office@medievalpraxis.ro

www.tabara-medievala.ro

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu