characters characters

Scolile de Vara de limbi straine Qdays Educational

Propus de: SuntParinte.ro   |   15 iulie 2011    |   2742 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Scoala de Vara de limbi straine Qdays EducationalIn aceasta vara, copilul tau poate invata o limba straina intr-un loc unde aceasta este vorbita de la nivel nativ. Qdays Educational organizeaza scoli de vara pentru copii in destinatii precum Anglia, SUA, Roma, Paris, Nisa, Beijing, Shanghai, Barcelona, Noua Zeelanda, Australia si multe altele. Andrei Henegar, Director Recrutare Qdays Educational ne-a oferit mai multe informatii despre programele educative pentru copii organizate in aceasta vara.

1. Descrierea programelor:
Qdays Educational lucreaza exclusiv cu EF Education First, lider la nivel mondial in educatie si cea mai mare companie care opereaza scoli de limbi straine din lume. Cu peste 45 de ani de experienta, EF a rafinat atat metoda de predare, cat si standardele impuse tuturor scolilor, de la standarde didactice pana la calitate si siguranta in unitatile de cazare

Programele sunt impartite pe 3 mari categorii de varsta:
In categoria 10 - 13 ani, elevii pot participa doar intr-un grup organizat, avand doi insotitori, si pachete complete, ce includ cazare, 3 mese si 20 de ore de limba straina pe saptamana, asigurare medicala si pachete de activitati sau vizite in orasele invecinate, zborul si transferul intre aeroport si scoala. Destinatiile sunt Somerset sau Dauntsey’s.

Scoala de Vara Qdays EducationalIn categoria 13 – 16 ani, elevii pot fie participa intr-un grup organizat, fie se pot alatura unui grup la destinatie. Elevii calatoresc folosind serviciul de insotitor de zbor, sunt preluati la destinatie de reprezentantii scolii si sunt cazati intr-un camin special pentru varsta lor. Transferul intre aeroport si scoala este inclus in pret. Cursul include 20 de ore de limba pe saptamana, 3 mese pe zi, dar si pachete de activitati sau turistice. Destinatiile sunt in Anglia, Malta, SUA, zona Pacificului de Sud sau Nisa!

Pentru categoria de varsta 16+ avem pregatite cele mai multe destinatii. Pachetele acestea au si cele mai multe componente personalizabile, elevii putand alege intre 20, 26 sau 32 de ore de limba pe saptamana, cazarea la familii gazda, in camin sau in campus. Pachetul de mese difera de la destinatie la destinatie, dar in general se gasesc variante in care elevul beneficiaza de demi-pensiune. Elevii au astfel mai multa independenta si pot sa-si aleaga cum sa petreaca timpul liber. Totusi, acestia nu sunt pe cont propriu, existand angajati EF in unitatile de cazare responsabili de studentii cazati acolo. Prezenta la cursuri este obligatorie, altfel parintii fiind anuntati de catre indrumatorul de curs.

Ca limbi de studiu, se pot alege:
-    engleza: Anglia (7 locatii), SUA (10 orase), Canada, Irlanda, Malta, Singapore, Africa de Sud, Australia (4 locatii), Noua Zeelanda
-    franceza: Paris sau Nisa
-    germana: Munchen
-    spaniola: Barcelona sau Malaga, Quito sau Playa Tamarindo
-    italiana: Roma
-    chineza: Beijing sau Shanghai

Scoala de Vara Qdays Educational2. Care sunt activitatile in care vor fi implicati copiii?
Activitatile difera foarte mult in functie de grupa de varsta, dar si de destinatie, acestea fiind schimbate de la o saptamana la alta si stabilite de catre fiecare scoala in parte. Acestea constau in principiu in excursii in imprejurimi sau in alte orase, la obiective de interes turistic, seri de karaoke, volei pe plaja, concursuri de fotbal, etc. Spre exemplu, pentru 16 ani + in Londra se organizeaza: plimbare cu barca pe raul Tamisa, vizita la Madame Tussauds, turneu de fotbal intre scolile de limba EF la Oxford, participare la diferite festivaluri si expozitii, ce variaza in functie de datele de desfasurare ale cursului. Grupele mai mici de varsta participa la activitati organizate de staff-ul EF (turnee de volei, fotbal, karaoke, excursii organizate etc.)

Acestea sunt doar cateva din foarte multe exemple. Cu peste 40 de destinatii, numarul activitatilor este extrem de mare.
 
3. Ce aveti / ce faceti nou in acest an fata de ceilalti ani?
Anul acesta EF a introdus patru destinatii noi: Bristol (Anglia), Melbourne (Australia), Singapore (Singapore) – pentru limba engleza si Roma (Italia) – pentru limba italiana. Totodata se implementeaza cat mai mult folosirea tehnologiei in clase – elevii fiind incurajati sa-si aduca tableta sau laptopul la scoala. Am desfasurat si cateva promotii ce aduceau elevilor garantat un iPad la fiecare rezervare de 6 saptamani. Punem foarte mult accentul pe experienta individuala, deoarece am realizat ca experienta lingvistica si culturala este la apogeu cand elevii experimenteaza limba si cultura de unii singuri.
 
Scoala de Vara Qdays Educational4. De ce ar fi benefica pentru copii participarea la aceasta scoala de vara? Ce ii invata pe copii?
In primul rand, marele beneficiu al acestor cursuri este experienta culturala si internationala. Elevii traiesc intr-o cumunitate compusa in medie din 35 de nationalitati. Acest gen de experienta este greu de intalnit, iar beneficiile vin din reteaua de prieteni sau cunostinte cu care un elev ramane dupa terminarea cursului.
Totodata, elevul este constrans sa foloseasca limba straina cat mai mult cu putinta, intr-un mediu in care limba se vorbeste la nivel nativ! Acest lucru este important in intelegerea subtilitatilor unei limbi, a expresiilor uzuale si a vocabularului!
 
5. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (varsta, anumite echipamente etc.)
Atata timp cat elevii se incadreaza in grupa de varsta potrivita cursului lor, au indeplinit conditia cea mai importanta!
 
6. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale scolii de vara organizate de dv.?
EF organizeaza astfel de excursii din anul 1965 si sunt elevi care se intorc an de an, atat pentru a-si imbunatati nivelul de limba, cat si pentru a-si face noi prieteni din toate colturile lumii. EF ofera acces tuturor cursantilor la platforma online de socializare MyEF, locul unde elevii pot tine legatura cu prietenii pe care si i-au facut la curs.
Feedback-ul cursantilor de la scolile EF vine in mod natural pe paginile de Facebook ale fiecarei scoli sau prin post-uri pe YouTube.
 
Scoala de vara Qdays Educational7. Din experienta dumneavoastra, ce asteptari au parintii de la aceste scoli de vara?
In primul rand, parintii doresc sa asigure copiilor un nivel ridicat de siguranta. Acest lucru este acoperit cu succes de peste 45 de ani.
Parintii isi doresc totodata progrese in cunoasterea limbii. Aici din nou EF exceleaza – avand sistemul propriu de predare si oferind la plecare nu doar certificate si diplome, dar si materiale didactice si pana la 6 luni de cursuri online gratuite.
Pe de alta parte, parintii apreciaza latura multi-culturala a acestor cursuri, dar si nuanta academica. EF Education First este un nume bine recunoscut pe plan mondial, iar compania are peste 150 de universitati partenere in lume pentru programe de pregatire universitara.
 
8. Detalii despre modalitatea de inscriere, pret, perioada de desfasurare, date de contact etc.
Inscrierea se face completand formularul de contact de pe site-ul Qdays Educational, iar ulterior veti fi contactat de un reprezentant Qdays pentru a stabili toate detaliile excursiei. Veti beneficia gratuit de tot suportul si ajutorul nostru in gasirea unei destinatii cat mai potrivite, a unui curs cat mai folositor si a unui sejur cat mai multumitor.

Avand in vedere faptul ca excursiile sunt foarte personalizabile, este foarte dificil sa propunem un pret standard. Insa pentru destinatiile din Anglia preturile incep de la 425 USD/saptamana si includ: 20 de ore de limba engleza/saptamana, cazare in camera dubla la familie gazda, doua mese pe zi in timpul saptamanii si trei in weekend, acces Wi-Fi la scoala, test de plasare la curs si urmarire a evolutiei, certificat de absolvire a cursului in conformitate cu sistemul european de notare (A1, A2, B1 etc.).

Cursurile de limba straina incep in fiecare zi de luni pe tot parcursul anului, iar durata minima a cursurilor este de 2 saptamani. Plecarea se face individual, insa in vara 2012 vom organiza cateva grupuri pentru destinatiile de top.

Datele noastre de contact sunt:

Online: www.Qdays.ro
Formular de contact: www.Qdays.ro/contact
Telefon: 0268 473 297
Mobil: 0725 449 500

    

Comentează:
4 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • maria ilincescu
  maria ilincescu    05.08.2011 - 05:28
  Felicitari parintilor are au ales Scoala de Vara cu cursurile de engleza potrivite pentru copiii lor.Sunt sigura ca aceste tabere au fost alese in functia de optiunea copiilor ,ca ei si-au dorit acest lucru.Copiii daca vor fi incurajati, motivati si incantati de intregul context oferit de Scoala de Vara( unde s-au tinut cursuri interactive, distractive si profesioniste), vor putea face fata oricarui liceu in strainatate.(totul daca si numai daca ai copil talentat dar si Suport Material!)
 • Utilizator Anonim
  dumitrescu george    04.08.2011 - 07:55
  NOTA 10 pentru -Qdays Educational-
  MULTUMESC !
 • Utilizator Anonim
  Andrei    18.07.2011 - 08:31
  Buna ziua,

  Imi permit sa raspund la comentariul Dvs. Nu cred ca este cazul sa facem o asemenea diferentiere. Scopul acestor scoli de vara este acela de a invata o limba straina - in primul rand, si acela de a cunoaste oameni din toate colturile lumii - in al doilea rand. Asadar experienta multiculturala nu se poate atinge fara o asemenea calatorie - neavand tabere internationale de asa anvergura desfasurate pe teritoriul Romaniei. Totodata, o limba straina se invata cel mai usor cand esti incurajat sa o vorbesti cat mai mult. Astfel, intr-o scoala de vara in Anglia, in care interactionezi tot timpul cu elevi straini trebuie sa vorbesti limba engleza si daca intr-adevar in doua saptamani nu poti invata propriu zis o limba, poti cu siguranta sa te acomodezi cu conversatia, sa deprinzi abilitati lingvistice pe care cu greu le-ai invata din carti sau de la profesori ce nu sunt vorbitori nativi de limba.

  Nu incercam sub nici o forma sa denigram invatamantul din tara, asa cum nu incercam sa denigram frumusetile pe care tara noastra le are. Dar anumite experiente sunt greu de egalat fara a traversa frontierele tarii de origine.

  O zi frumoasa va doresc!
 • Utilizator Anonim
  cami    17.07.2011 - 19:28
  copii nu -si cunosc propria tara si veniti cu figuri de strainatate ? rusinica Promovati-va tara