characters characters

Au inceput inscrierile pentru singura scoala de vara la Oxford pentru liceenii romani

21 martie 2018   
Oxford Summer School
„Oxford for Romania Summer School”, o initiativa a comunitatii romanilor de la Oxford, a deschis perioada de inscriere pentru cea de-a treia editie a scolii de vara care va avea loc intre 25 august si 2 septembrie 2018.

Liceenii de clasa a X-a sau a XI-a din toata tara sunt invitati sa aplice pana pe 22 aprilie. Aplicatia se poate accesa pe pagina oficiala a scolii de vara la link-ul: www.oxfordforromania.org/application


Selectia este foarte competitiva. Astfel, principalele criteriile de eligibilitate sunt performantele academice, implicarea in comunitate, perseverenta si motivatia fiecarui candidat. Scoala se adreseaza elevilor care provin din familii cu posibilitati financiare modeste care nu si-ar permite o astfel de experienta. Toate costurile vor fi suportate de catre organizatori prin intermediul partenerilor din Romania si Marea Britanie. Anul trecut s-au inscris 430 de liceeni din toata tara, dintre care au fost selectati 24 cu burse integrale.


Scopul principal al scolii de vara „Oxford for Romania” este sa expuna elevii la un alt sistem educational, sa ii incurajeze sa devina mai implicati in comunitatile locale si sa isi construiasca propriul traseu in cariera.


Cursurile scolii de vara sunt tinute de o echipa de profesionisti si universitari din Oxford si Londra care lucreaza 100% voluntar pentru a ajuta participantii sa aiba parte de o experienta educationala de top.


Programul scolii de vara „Oxford for Romania” va include cursuri multidisciplinare, seminarii, ateliere si tutoriale “1 la 1” inspirate de modelul de predare folosit in mod traditional la Oxford. În completarea cursurilor de astrofizica, media, matematica, lingvistica, antreprenoriat, programul scolii de vara va contine o selectie de activitati recreative si de educatie alternativa, menite sa-i ajute pe cursanti sa experimenteze stilul de viata al unui student la Oxford: vizite la colegii şi muzee, seri de film, activitati sportive si o excursie la Londra.


Dincolo de cunostintele dobandite, obiectivul principal al scolii de vara este acela de a-i ajuta pe cursanti sa-si defineasca perspectivele pentru viitor si sa cunoasca specialisti cu un parcurs academic si cariera profesionala de exceptie.

*Sursa foto:https://www.facebook.com/Oxford4Romania/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu