characters characters

American Councils for International Education Romania anunta lansarea primei editii a Camp Kennedy RURAL

13 iunie 2019   
Kennedy Camp RURAL
Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de American Councils for International Education invita elevii cu varsta cuprinsa intre 11-17 ani sa candideze la Scoala de Vara pentru Educatie Civica, Participare Activa si Leadership, denumita „Camp Kennedy RURAL”, ce va avea loc la Bucuresti in perioada 20-26 August 2019.

Acest program isi propune sa ofere elevilor cu domiciliul in mediul rural din Romania, pasionati de implicare civica, oportunitatea de a invata cum functioneaza statul roman, care este rolul cetateanului intr-o societate democratica si cum pot ei sa se implice activ, aducand schimbari pozitive in comunitatile din care provin. Participarea in cadrul primei editii a programului Camp Kennedy RURAL in Romania este gratuita, cei 20 de participanti ce urmeaza a fi selectati avand asigurate integral de catre organizatori: cazarea, transportul, materialele si sesiunile educative cu traineri si invitati de prestigiu.

Camp Kennedy RURAL este dedicata elevilor domiciliati in mediul rural vizionari, creativi, implicati si urmareste dezvoltarea leadershipului civic si a cetateniei active in randul participantilor. Elevii participanti vor avea parte de activitati diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri si sesiuni de informare sau vizite in institutii publice de interes pentru tematica programului. La finalul Școlii de Vara, participantii vor fi coordonati in vederea implementarii unor proiecte locale, in comunitatile sau scolile din care provin. Cele mai creative si de impact proiecte vor fi ulterior premiate si apreciate public.

Camp Kennedy RURAL isi propune sa il omagieze pe preseditele american caruia ii poarta numele, John F. Kennedy, si sa incurajeze elevii in a cunoaste si aplica principiile unuia dintre cei mai iubiti presedinti din istoria Statelor Unite ale Americii.

Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa elevilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:

 • au cetatenie romana;
 • sunt, la momentul inscrierii, elevi la orice scoala, din mediul rural si urban, dar au domiciliul in mediul rural
 • au minimum 11 ani si maximum 17 ani impliniti in momentul inceperii programului (20 august 2019);
 • sunt creativi, implicati civic si cu rezultate scolare si extrascolare bune;
 • demonstreaza interes fata de tematica programului;
 • sunt dispusi sa organizeze cel putin un proiect civic local, in perioada 1 septembrie- 30 noiembrie 2019;

Cei interesati se pot inscrie online pana pe data de 30 iunie, completand formularul disponibil aici: https://forms.gle/quSHmckv3ozeraHg7.


Informatii complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.americancouncils.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu