characters characters

Ziua Pamantului 2021

22 aprilie 2021    |   760 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Ziua Pamantului 2021
Ziua Pamantului este sarbatorita in fiecare an pe 22 aprilie, avand rolul de a atrage atentia asupra crizei climatice si asupra nevoii de a lua masuri pentru reducerea degradarii mediului inconjurator. In acest an, este estimata participarea a peste un miliard de persoane din intreaga lume la activitati dedicate acestui eveniment.

Citeste si:

Ziua Pamantului - activitate pentru copii

Educatia ecologica in familia ta


Tema Zilei Pamantului din acest an este refacerea planetei noastre, iar printre evenimentele dedicate acesteia se numara si Summitul liderilor privind schimbarile climatice, gazduit de Statele Unite ale Americii, la care vor participa 40 de lideri mondiali. Scopul principal al intalnirii este de a accelera eforturile economiilor majore ale lumii de a respecta Acordul de la Paris, care a propus masuri pentru reducerea incalzirii globale. Economiile principale ale lumii vor anunta cu aceasta ocazie noile planuri pentru reducerea schimbarii climatice.

In aceeasi directie, 100 laureati ai premiului Nobel pentru Pace au semnat in acest an o scrisoare adresata liderilor mondiali prin care cer acestora sa ia masuri pentru eliminarea combustililor fosili. „Arderea combustibililor fosili este responsabila pentru aproape 80% dintre emisiile de dioxid de carbon incepand cu revolutia industriala. A permite continuarea exploatarii acestora este o masura imorala.”, arata scrisoarea. Semnatarii scrisorii arata ca sunt necesari trei pasi la nivel mondial: oprirea exploatarii petrolului, gazelor naturale si carbunelui; oprirea treptata a productiei de combustibili fosili intr-o maniera echitabila si investirea masiva in tranzitia globala catre energii regenerabile.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu