characters characters

Pe 14 ianuarie sarbatorim Ziua Mondiala a Logicii

14 ianuarie 2021    |   716 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ziua Mondiala a Logicii
Pe 14 ianuarie este sarbatorita Ziua Mondiala a Logicii, proclamata de UNESCO si Consiliul International pentru Filosifie si Stiinte Umaniste, pentru a aduce in prim plan semnficatia conceptuala, istoria intelectuala si implicatiile practice ale logicii, atat pentru specialisti, cat si pentru publicul larg.

Abilitatea de a gandi este una dintre caracteristicile definitorii ale omenirii. In diferite culture, definitia umanitatii este asociata cu concept precum constiinta, cunoasterea si ratiunea. Logica, analiza principiilor rationamentului, a fost studiata de multe civilizatii de-a lungul timpului si inca de la inceputuri, logica a avut un rol important in dezvoltarea filosofiei si stiintelor. In ciuda importantei sale in dezvoltarea cunoasterii, stiintei si tehnologiei, exista putina apreciere publica pentru logica.

Sarbatorirea internationala a logicii isi propune incurajarea cooperarii si promovarii logicii in cercetare si invatamant, sprijinind activitatea asociatiilor, universitatilor si altor institutii implicate in studiul logicii si popularizarea la nivel public a logicii si a implicatiilor sale pentru stiinta, tehnologie si inovatie.

Cu aceasta ocazie, poti rasfoi impreuna cu copilul tau materialele de mai jos:

Copilul care are mereu o explicatie. Inteligenta logica


Intrebari care il invata pe copil sa gandeasca logic


Jocuri de logica pentru copii


Probleme de logica pentru copii

 

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu