characters characters

Ziua Mondiala a Drepturilor Omului 2021

10 decembrie 2021    |   732 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

Ziua Mondiala a Drepturilor Omului
Ziua Mondiala a Drepturilor Omului este sarbatorita in fiecare an pe data de 10 Decembrie, data la care Ansamblul General al Natiunilor Unite a adoptat, in 1948, Declaratia universala a drepturilor omului.

Principiile formulate in Declaratia universala a drepturilor omului sunt la fel de relevante azi pe cat erau in1 948.UNESCO atrage atneia asupra faptului ca este nevoie in continuare sa ne aparam drepturilor noastre si pe ale celor din jur. In viata de zi cu, este nevoie sa actionam astfel incat sa sprijinim drepturile care ne apara pe fiecare dintre noi si care promoveaza solidaritatea intre oameni.

Tema din acest an este legata de egalitate si de Articolul 1 al Declaratiei universale a drepturilor omului: Toate fiintele umane sunt nascute libere si egale in demnitate si drepturi.

Principiile egalitatii si non-discriminarii se afla la baza drepturilor umane. Egalitatea este principiul aliniat cu Agenda 2030 a Natiunilor Unite si cu obiectivele ONU legate de eliminarea discriminarii care afecteaza persoanele vulnerabile din societate, precum femeile si fetele, popoarele indigene, persoanele de descendenta Africana, persoanele LGBT, imigrantii si persoanele cu dizabilitati.


Ca parinti si cadre didactice, este important sa ii invatam pe copii despre drepturile omului, pentru a reduce discriminarea, a incuraja egalitatea si a-i ajuta pe copii sa construiasca un viitor mai bun pentru toate categoriile sociale. Iata cateva materiale care te pot inspira:

Cum crestem copii toleranti

Cum ii invatam pe copii despre egalitatea de gen

Discriminarea si stereotipurile de gen in cresterea copiilor


Citeste Declaratia universala a drepturilor omului aici


*Sursa foto: UNESCO.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu