characters characters

Ziua Internationala a Filosofiei 2022

Tema din acest an: Omul viitorului

17 noiembrie 2022    |   323 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.

Ziua Internationala a Filosofiei 2022
In a treia zi de joi a lunii noiembrie este sarbatorita in fiecare an Ziua Mondiala a Filosofiei, dedicate importantei filosofiei pentru dezvoltarea gandirii umane, pentru fiecare cultura, dar si pentru fiecare individ in parte.

Filosofia este disciplina care poate transforma societatile, incurajand dialogurile interculturale. Trezind interesul pentru exercitiul gandirii si pentru confruntarea argumentata a ideilor, filosofia are rolul de a construe societati bazate pe toleranta si respect. De asemenea, ne poate ajuta sa intelegem si sa reactionam la provocari majore contemporane, creand conditiile intelectuale necesare schimbarii.

Afla de ce este important sa invete copiii filosofie.

In aceasta zi, UNESCO invita statele participante sa organizeze dialoguri, dezbateri, conferinte, workshopuri, evenimente si prezentari dedicate temei din fiecare an, la care sunt incurajati sa participle, filosofi, oameni de stiinta, cadre didactice, elevi si student, jurnalisti si publicul larg.

In acest an, in perioada 16-18 noiembrie, sunt organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Filosofiei, simpozionul si expozitia pe tema “Omul viitorului”, evenimente care exploreaza evolutia conceptului de umanitate intr-o lume din ce in ce mai tehnologizata.

Afla mai multe despre eveniment aici.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu