characters characters

Ziua Internationala a Filosofiei 2020

In fiecare a treia joi din noiembrie, Filosofia este sarbatorita la nivel international

19 noiembrie 2020    |   618 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ziua internationala a Filosofiei 2020
UNESCO sarbatoreste Ziua Internationala a Filosofiei in fiecare an, in a treia zi de joi din noiembrie, cu scopul de a atrage atentia asupra importantei filosofiei pentru dezvoltarea gandirii umane, la nivel cultural si individual.

Filosofia este o disciplina inaltatoare, dar si un exercitiu de zi cu zi care poate ajuta la transformarea societatilor. Facilitand descoperirea curentelor intelectuale diverse din intreaga lume, filosofia incurajeaza dialogul intercultural. Stimuland capacitatea noastra de a gandi si de a face rationamente, filosofia ajuta la construirea unei societati bazate pe respect si toleranta. Filosofia poate astfel sa ne ajute sa intelegem si sa raspundem la provocarile majore contemporane creand mai intai conditiile intelectuale pentru schimare.

UNESCO incurajeaza scolile si organizatiile sa sarbatoreasca Ziua Internationala a Filosofiei prin activitati variate: dezbateri si daloguri, conferinte, workshop-uri, evenimente si prezentari culturale, la care sa participe filosofi, dar si oameni de stiinta, cadre didactice sau jurnalisti.

In contextul pandemiei, Ziua Internationala a Filosofiei ne aminteste ca aceasta criza globala pe care o traversam pune sub semnul intrebarii numeroase aspecte ale societatii noastre. Astfel, filosofia ne poate ajuta sa facem pasul in spate necesar pentru a gandi critic asupra problemelor care erau deja prezente, dar pe care pandemia le-a impins la un nivel care nu mai poate fi ignorat.

De Ziua Internationala a Filosofiei, afla cum ii poate ajuta aceasta pe cei mici:

Lectiile de filosofie ii ajuta pe copii sa invete mai bine

De ce este bine sa ii invatam pe copii filosofie


Editia din acest an a Zilei Internationale a Filosofiei cuprinde evenimente online internationale organizate pe 19 si 20 noiembrie, despre care poti afla mai multe aici


Afla mai multe aici: UNESCO.org


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu