characters characters

Ziua Internationala a Educatiei 2022

05 octombrie 2022    |   533 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

ziua internationala a educatieiZiua Internationala a Educatiei este sarbatorita si in tara noastra in fiecare an pe 5 Octombrie, fiind zi libera pentru elevi si cadre didactice. Aceasta zi comemoreaza aniversarea adoptarii Recomandarii privind Statutul Cadrelor Didactice, care a stabilit criterii de referinta privind drepturile si responsabilitatile profesorilor, standardele pentru pregatirea lor profesionala si dezvoltarea lor profesionala continua, recrutarea, angajarea si conditiile de munca.

Ziua Internatinoala a Educatiei este ziua in care tari din intreaga lume organizeaza evenimente care sarbatoresc felul in care profesorii transforma educatia si reflecta asupra felului in care acestia pot primi sprijin pentru a-si pune in valoare talentul si vocatia pe deplin.

Tema Zilei Internationale a Educatiei din acest an este „Transformarea educatiei incepe cu profesorii”, iar evenimentele se vor concentra asupra deciziilor luate in cadrul Summit-ului pentru Transformarea Educatiei din septembrie 2022 si asupra implicatiilor lor pentru profesori si educatie.

La sediul central al UNESCO, cele trei zile de evenimente dedicate acestei sarbatori vor include si ceremonia de oferire a Premiului UNESCO-Hamdan pentru Dezvoltarea Profesorilor, precum si evenimente care reflecta relatia dintre rezilienta sistemelor de educatie si accesul la oportunitati de dezvoltare profesionala conditii de munca decente si un statut social recunoscut al cadrelor didactice.


Transformarea educatiei incepe cu profesorii si continua in familie. Iata cateva materiale cu resurse si recomandari pentru parinti, utile pentru a-i sprijini pe copil sa aiba succes la scoala:

Metode eficiente de invatare


Cum ajuta emotiile pozitive invatarea


Cum poti sa il ajuti pe copil sa aiba succes la scoala


Intrebari pe care le pot pune parintii cadrelor didactice


Obiceiuri de invatare pe care le poti incuraja la copilul tau


Metacognitie: recomandari pentru invatare eficienta


*Sursa foto: UNESCO.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu