characters characters

Ziua Internationala a Cartii pentru Copii 2020

Tema din acest an: Foamea de cuvinte

02 aprilie 2020    |   2764 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 0 - 3 ani.

Ziua Internationala a Cartii pentru Copii 2020
In fiecare an, pe 2 aprilie, sarbatorim Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret. Sarbatoarea a fost initiata de Consiliul International al Cartilor pentru Copii (International Board of Books for Youth), iar data de 2 aprilie a fost aleasa pentru ca este ziua de nastere a scriitorului Hans Christian Andersen. In fiecare an, o tara diferita este selectata pentru a alege o tema si a crea un mesaj global, care sa stea la baza evenimentelor organizate in lume in aceasta zi.

Cum poti sarbatori aceasta zi acasa? Iata cateva idei:

Lantul lecturii - provocarea celor 20 de carti

Joc dupa lectura: Da cu zarul si raspunde la intrebari

Ce urmeaza dupa lectura? Activitati pe baza cartilor citite de copii


In 2020, Slovenia este tara desemnata sa sustina aceasta sarbatoare. Mesajul ales de Slovenia a fost „Foamea de cuvinte”, iar mesajul acestei editii a Zilei internationale a Cartii pentru Copii atrage atentia asupra importantei lecturii in copilarie:

„Cuvintele din poezii si din povesti sunt hrana. Nu sunt hrana pentru trup, nu iti pot umple stomacul. Ci hrana pentru spirit si pentru suflet.

Cand ne este foame sau sete, stomacul ni se contracta si gura ni se usuca. Cautam orice de mancare, o bucata de paine, un castron de orez sau porumb, un peste sau o banana. Cu cat ne este mai foame, cu atat mai ingust ne este orizontul, nu mai vedem decat mancarea care ne poate satura.

Foamea pentru cuvinte se manifesta insa altfel: ca tristete, uitare, aroganta. Oameniii care sufera de acest fel de foame nu isi dau seama ca sufletele lor tremura de frig, ca trec pe langa ei insisi fara sa se vada. Pierd o parte a lumii lor fara sa isi dea seama de acest lucru.”

*Sursa foto: IBBY.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu