characters characters

Whatifany - programul inovator de mentorat si internship dedicat liceenilor, da startul inscrierilor pentru prima editie

05 iulie 2022    |   573 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Whatifany program de mentorat si internship
15 profesionisti
de top din domeniul cultural, marketing si antreprenoriat au acceptat invitatia de a deveni mentori la prima editie Whatifany, programul inovator de orientare profesionala dedicat liceenilor. Un demers educational gandit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debuteaza cu o editie-pilot in luna septembrie, la Bucuresti. Organizat in doua etape, incepand cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participantilor sansa de a interactiona atat cu expertii din cele trei domenii, cat si cu mediile profesionale in care acestia activeaza, in cadrul unor stagii de internship.

Pentru a aplica pentru unul dintre cele 30 de locuri disponibile la aceasta editie, adolescentii cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani sunt invitati sa completeze mini-interviul online, disponibil pe platforma programului: https://whatifany.ro/start/. Aplicantilor care nu vor fi selectati la prima editie li se va oferi sansa de a ramane parte din comunitate, pentru a avea acces nelimitat la webinariile sustinute de specilisti invitati si de studenti romani inscrisi la universitatile din intreaga lume. Cu ajutorul lor, liceeni vor afla detalii despre experienta de studiu din afara tarii, inainte de a lua o decizie privind viitorul lor universitar si profesional.

Cele trei module propuse liceenilor in cadrul programului Whatifany exploreaza domenii de lucru in care networking-ul reprezinta o componenta esentiala. Pentru a le facilita integrarea intr-o retea de profesionisti, prima etapa le va oferi participantilor cinci intalniri cu experti din domeniile pentru care si-au manifestat interesul la momentul inscrierii.

Descoperind cinci perspective diferite asupra aceluiasi sector, impartasite de cinci mentori cu specializari distincte, liceeni vor dobandi o imagine mai clara despre posibilitatile de integrare profesionala si despre modul in care functioneaza industriile.

În cea de-a doua etapa, cea practica, participantii vor fi „adoptati” de echipele companiilor si ONG-urilor partenere si isi vor putea utiliza skill-urile pentru a face primii pasi in viata lor profesionala. Cu aceasta ocazie, se vor familiariza cu termeni specifici industriei, vor intelege workflow-ul unei echipe, vor interactiona cu alti profesionisti din domeniu si vor descoperi in mod individual realitatea din teren.

De ce am acceptat sa fiu mentor? De bucurie ca am fost invitata de oameni tineri cu care imi place enorm sa imi petrec timpul si sa impart resurse. Tineri cu care simt ca fac un schimb onest de idei, cu care exersez jocul social, dar mai ales emotional, la un nou nivel.” subliniaza Adela Virgolici, creative director & new business manager Cross-Country Farm si unul dintre mentorii pe care liceenii ii vor cunoaste in cadrul modulului Entrepreneurship.

Printre fondatorii programului se numara profesionisti din domeniul comunicarii, manageri culturali si tineri antreprenori, determinati sa isi aduca intreaga expertiza in dezvoltarea unor produse educationale care sa asigure calitatea profesionala in viitorul industriilor in care activeaza.

Comunitatile si mentoratul sunt o piatra de temelie in dezvoltarea armonioasa a unui tanar, un viitor profesionist, un viitor adult asumat. Orice demers in acesta directie este de sprijinit si incurajat. Ghidajul mentorilor si sustinerea grupului iti dau o forta incredibila. Am descoperit asta participand si organizand un festival de arte la Alexandria, un loc unde nimeni nu vedea posibil asa ceva, o provocare castigata. Astept cu nerabdare sa descopar comunitatea Whatifany, sa crestem resursele la care tinerii pot avea acces.”, declara Liviu Romanescu, unul dintre actorii fondatori ai companiei Wanner Collective si director al Festivalului national de teatru tanar Ideo Ideis. Participantii ii vor afla povestea pe parcursul modulului Arts&Culture.

Am primit cu emotie invitatia initiatorilor Whatifany de a ma alatura mentorilor primei editii a proiectului. O emotie complexa, amestecata cu entuziasmul generat de faptul ca pot impartasi direct experienta mea celor care au nevoie de ea intr-o etapa importanta de formare a vietii lor, recunostinta fata de initiatori ca ma vad nu doar un bun profesionist, ci si un model, si bucurie ca un astfel de proiect se lanseaza in Romania, cu mine printre „pionierii” sai. E acel proiect care mi-ar fi placut mult sa existe cand aveam eu 18 ani, care as fi avut nevoie sa existe. Prima editie va fi o mare provocare pentru mine, pentru ca ma gaseste in dublu-rol, de comunicator oficial al proiectului, dar si de mentor in cadrul modulului de Media & Communication, dar astept cu nerabdare sa o infrunt.’’ – adauga Laura Ducu, expert in comunicare culturala.


Lista profesionistilor care au acceptat propunerea de a deveni mentori in programul Whatifany
este completata de regizorii Andrei si Andreea Grosu, fondatori unteatru, Laura Eremia - fondatoarea Loca - Guiltfree Restaurant & Sweets, producatoarea de film Carla Fotea, Alex Bohariuc - Digital Expert sau Dragos Gurarosie - organizatorul BurgerFest si Appetito Italian Food Festival.


Mai multe detalii despre program si informatii despre cele trei module sunt disponibile pe whatifany.ro.

***


Whatifany este un demers educational initiat de Asociatia A-Maze me.


Parteneri media: TĂNĂNANA, Radio Romania Cultural, DoR, IQAds, Psychologies, Zile si Nopti, VICE, Mindcraftstories, Kreatoria, Modern Dads, Intuitext, SuntParinte, Agerio, Sfatul Parintilor, Coverstories, IQool, Metropotam

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu