characters characters

Varsta mamei si inteligenta copilului

15 februarie 2017    |   637 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

mama cu doi copiiCum este influentata in prezent inteligenta copiilor de varsta mamei? Spre deosebire de acum 40 ani, copiii nascuti in perioada actuala de catre femei cu varsta intre 35 si 39 ani au rezultate mai bune la teste cognitive decat copiii nascuti de femei cu varsta intre 25-29 ani.

In trecut, situatia se prezenta invers: copiii cu mame tinere aveau rezultate mai bune decat copiii ai caror mame aveau peste 35 ani.

Rezultatele din prezent sunt explicate prin statutul socioeconomic al mamelor cu varsta peste 35 ani.  Femeile care devin astazi mame mai tarziu se bucura de avantaje financiare si educationale, au tendinta de a-si ingriji mai mult sanatatea in timpul sarcinii si au o cariera stabila.

Autorii studiului arata ca acest tip de cercetari este important intrucat din ce in ce mai multe femei aleg sa devina mame mai tarziu, in societatile industrializate. Abilitatile cognitive ale copiilor sunt importante deoarece prezic succesul copiilor pe termen lung: rezultatele scolare si profesionale, dar si starea de sanatate.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Ambro, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu