characters characters

Vacanta de iarna pentru elevi incepe in 14 decembrie

24 noiembrie 2009    |   639 vizualizări
 

Elevii din invatamantul preuniversitar vor intra in vacanta mai devreme cu cinci zile, adica din 14 decembrie, nu din 19 decembrie asa cum prevedea structura anului scolar pentru 2009-2010, deoarece cadrele didactice vor fi in perioada 14-18 decembrie in concediu neplatit.


Ministerul Educatiei a stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, ca zilele libere fara plata pentru cadrele didactice vor fi acordate in 30 noiembrie si in perioada 14-18 decembrie . Masura a fost luata in contextul aplicarii Legii 329 privind reducerea cheltuielilor.


Astfel, toti copiii din invatamantul preuniversitar - incluzand si pe cel prescolar - nu se vor duce la unitatile scolare in zilele in care cadrele diactice vor fi libere, vacanta de iarna incepand cu cinci zile mai devreme.


Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca ar fi fost de preferat alta solutie, astfel incat zilele libere sa fie luate in vacanta, dar, deoarece sindicatele s-au opus, s-a optat pentru aceasta solutie, "singura viabila in acest moment".


Graficul zilelor libere a fost stabilit si in raport de faptul ca, in ultima saptamana, elevilor nu li se preda, facandu-se doar o recapitulare a materiei.
In legatura cu faptul ca in perioada 14 - 18 decembrie are loc inscrierea candidatilor la examenul national de bacalaureat, secretarul de stat a precizat ca singura problema este cea legata de absolventii promotiilor anterioare. "In legatura cu elevii claselor a XII-a, pentru acestia exista deja inscrieri pe tabele, actiunea nefiind lasata pe ultimul moment. Cred ca directorul care primeste si indemnizatie de conducere isi poate pregati o echipa care in aceasta perioada sa realizeze inscrierea candidatilor la bacalaureat", a spus Oana Badea.


Aceasta a subliniat ca profesor si diriginte inseamna mai mult decat a presta o meserie, "inseamna persoane dedicate procesului educational". "Cu certitudine exista nuclee care vor face tot ce este posibil ca procesul educational sa se desfasoare in conditii normale chiar si in perioade mai grele", a adaugat Badea.


Sursa: www.mediafax.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu