characters characters

Universitatile, provocate sa formeze profesori

14 octombrie 2009    |   574 vizualizări
 

Competitia „Professoria - Profesori mai buni pentru copiii nostri“ a fost lansata astazi de Fundatia „Dinu Patriciu“ in colaborare cu Fundatia Codecs pentru Leadership. Proiectul este destinat institutiilor de invatamant superior din Romania si are ca scop dezvoltarea unor programe inovative de masterat in educatie.

Facultatile care doresc sa participe la competitie trebuie sa propuna curriculumul pentru programe de masterat destinate absolventilor de facultate care isi doresc o cariera de cadru didactic. Perioada de inscriere in concurs a propunerilor debuteaza astazi si va dura pana la 1 februarie 2010.


Premii in valoare de 90.000 de euro


Trei facultati dintre cele care vor veni cu propuneri vor castiga premii in valoare de cate 30.000 de euro. De asemenea, acestea vor putea implementa programele de masterat din octombrie anul viitor. „Prin competitia colegiala «Professoria»  ne propunem sa oferim o solutie pentru o mai buna pregatire pedagogica a studentilor care isi doresc sa urmeze o cariera de profesor. Provocam universitatile sa dezvolte programe inovative de master in educatie, care sa formeze profesori pregatiti sa foloseasca metode didactice in pas cu evolutia la nivel mondial a pedagogiei“, a declarat directorul general al Fundatiei „Dinu Patriciu“, Tincuta Baltag.


Castigatorii, anuntati in februarie


Propunerile facultatilor vor fi evaluate in functie de potentialul de promovare a meseriei de profesor, pregatirea practica a viitorilor profesori, metodologia de evaluare a absolventilor, cu accent pe competentele specifice profesiei didactice.
 Juriul este format din profesori din invatamantul preuniversitar si universitar, experti in mediul de afaceri, dar si din lideri ai asociatiilor studentesti. Inscrierile in competitie se fac pe website-ul concursului www.professoria.ro.
Cele trei programe de master si facultatile selectate vor fi anuntate la data de 15 februarie 2010. Acestea vor primi prima transa a finantarii in valoare de cate 10.000 euro, pentru acreditarea masterului de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). Facultatile pot depune documentatia necesara acreditarii programului de master de catre ARACIS pana la 31 martie 2010.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu