characters characters

UNICEF lanseaza campania de strangere de fonduri „Salveaza vieti in siguranta”

03 aprilie 2020    |   405 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

unicef adrian catu
UNICEF in Romania lanseaza cu sprijinul Romania TV campania „Salveaza vieti in siguranta” in vederea strangerii de fonduri destinate achizitionarii de echipamente de protectie speciala pentru profesionistii din domeniul serviciilor de asistenta sociala si medicala, servicii esentiale pentru copiii vulnerabili din Romania si familiile lor, precum si pentru sprijinul pe termen lung necesar acestor profesionisti.

Acum, mai mult ca oricand, copiii vulnerabili si familiile lor trebuie sa ramana sanatosi, sa aiba acces la servicii medicale si de asistenta sociala. Pentru a asigura continuitatea acestor servicii, profesionistii care merg pe teren in sprijinul copiilor dezavantajati - asistenti medicali comunitari, mediatori sanitari, asistenti si lucratori sociali – trebuie sa fie dotati cu echipamente menite sa-i protejeze de infectia cu noul coronavirus.

Prin intermediul Romania TV, UNICEF face un apel catre romani pentru a sprijini acest demers si a dona 2 euro lunar prin trimiterea unui SMS gratuit cu textul COPIL la numarul 8844. Numarul este valabil in retelele Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile si Vodafone Romania. Dupa trimiterea SMS-ului cu textul COPIL la 8844 si confirmarea donatiei, contravaloarea celor 2 euro se va regasi pe factura de telefonie lunara. În cazul cartelelor PrePay, suma se retrage din creditul cartelei.

„Pentru copiii din comunitatile dezavantajate si familiile lor, prezenta in teren a asistentilor medicali comunitari, a mediatorilor sanitari si lucratorilor sociali este esentiala. În contextul acestei pandemii, copiii vulnerabili sunt expusi unor riscuri si mai mari, cum ar fi separarea de familie, lipsa accesului la servicii medicale, abuz, neglijenta. De aceea, profesionistii din teren au nevoie urgenta de protectie si de echipamente speciale, care sa le permita sa-si desfasoare munca in conditii de siguranta atat pentru ei, cat si pentru copiii pe care ii ajuta”, a declarat Pieter Bult, reprezentatul UNICEF in Romania.

Cu sumele stranse in urma campaniei, UNICEF va achizitiona echipamente de protectie pentru profesionistii din prima linie de la Supply Division din Copenhaga: masti si manusi de protectie, ochelari si costume de protectie, precum si termometre cu infrarosu si va asigura sprijinul pe termen lung necesar atat profesionistilor, cat si copiilor vulnerabili si familiilor acestora pentru a accesa servicii de sanatate, educatie si protectie sociala. Deja, UNICEF a trimis in zeci de comunitati din Bacau dezinfectanti si manusi de protectie.

Donatiile se pot face si online, prin intermediul paginii https://www.unicef.ro/doneazapentrucopii/siguranta. Și companiile pot sprijini UNICEF sa ajute copiii, directionand catre organizatie, fara niciun cost suplimentar, o parte din impozitul pe profit datorat statului sau alte sume.

La nivel global, regional si de tara, UNICEF isi coordoneaza interventiile de implicare a comunitatii cu Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si cu Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) si a emis recomandari pentru prevenirea raspandirea epidemiei si reducerea efectelor negative ale masurilor de limitare a acesteia. De asemenea, mobilizeaza guvernele cheie, partenerii locali si agentiile din sectorul privat pentru extinderea, coordonarea si intensificarea mesajelor media si a interventiilor de implicare a comunitatii.

În Romania, UNICEF este in contact strans cu OMS, autoritati nationale (inclusiv cu Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii - ANDPDCA), regionale (Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directiile de Sanatate Publica), cu autoritatile locale, pentru a monitoriza indeaproape situatia, precum si cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

Împreuna cu parteneri de la nivel national, regional si local, UNICEF realizeaza o Analiza Rapida a situatiei astfel incat sa poata oferi sprijin copiilor si familiilor din comunitatile vulnerabile in care lucreaza si nu numai. UNICEF a dezvoltat si continua sa dezvolte si sa distribuie o serie de materiale de comunicare dedicate copiilor si parintilor cu scopul de a-i ajuta sa se protejeze mai bine pe ei insisi si pe cei dragi, pentru a preveni raspandirea virusului, recomandari pentru parinti cu privire la modul de a discuta situatia actuala cu copiii lor si idei pentru copii cu privire la modul de petrecere a acestei vacante neprevazute. Toate aceste materiale sunt disponibile pe site-ul UNICEF in Romania.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu