characters characters

Turnu Severin: Baza de Kaiac-Canoe Orsova selecteaza viitori sportivi

30 septembrie 2009    |   1493 vizualizări
 

Cel mai mare club de kaiac-canoe din Romania a inceput selectia din aceasta toamna. Baza Nautica de Kaiac-Canoe din Orsova cauta, in toata tara, 65 de copii dornici de performanta.


Selectia primara va avea loc pe 3 octombrie, la sediul bazei, situat in imediata vecinatate a salii de sport din municipiu. “Cautam prin toata tara copii, baieti si fete, de varsta 12, 13, 14 ani, care au calitati volitive deosebite de practicare a acestui sport, pentru ca aici iti trebuie, in primul rand, ambitie si tenacitate si cu niste masuratori antropometrice deosebite care nu sunt cele cerute de federatie, ci unele proprii cerintelor noastre, care sunt mai ridicate. Acestea, pe lânga verificarile medicale sunt probe eliminatorii”, ne-a declarat antrenorul Beniamin Zabet, coordonatorul clubului orsovean.


Multi nu rezista pregatirii
Procesul de selectie este un proces indelungat care nu se termina practic niciodata, pentru ca multi dintre copii nu rezista pana la capat. In plus, multi dintre sunt selectati, nu stiu sa inoate.  „Este foarte greu, pentru ca, din pacate, in Romania nu mai exista cultura sportiva. Toata lumea stie de fotbal. De aceea, daca vedem pe strada un copil, il intrebam daca are laba piciorului mare, daca are bratele lungi, talia buna, daca e voinic, etc. Aceasta faza este cea mai grea, pentru ca trebuie, in primul rând, sa inspiri parintilor increderea de care ei au nevoie”. Elevii-sportivi admisi, cu calitati deosebite de forta si rezistenta vor avea asigurata gratuit, hrana zilnica din partea clubului. Ceilalti vor putea activa la sectie cu plata hranei zilnice la preturi accesibile (20 lei/zi). Cazarea este gratuita si se face in baza nautica de kaiac-canoe si in internatul Liceului de Marina, iar transferul scolar se va opera imediat dupa anuntarea rezultatelor de la selectie, la clase cu profil de kaiac-canoe. Pentru cei care vor informatii suplimentare, pot accesa site-ul institutiei: www.k-corsova.ro.


Sunt si copii care trec “testul”
Alexandru Ardeleanu are 18 ani, vine din Bacau si este unul dintre cei mai buni sportivi ai clubului. Face sport de performanta de 6 ani si e campion european la juniori. «Am muncit greu ca sa ajung aici. Fac de sase ani sport, a fost greu, am plecat de-acasa, de la parinti. Sunt departe de casa, dar vreau sa continui sportul, sa ma realizez, sa ajung la Dinamo, la mondiale, sa ajung un mare sportiv», ne spune Alexandru.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu