characters characters

„Tiny Rockers” - carti pentru cei mici despre vedetele mari ale rockului

17 decembrie 2021    |   576 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

jimi si fenderica
Curtea Veche Publishing lanseaza prima carte pentru copii din Romania inspirata din viata lui Jimy Hendrix. „Jimy si Fenderica”, cea dintai carte din seria „Tiny Rockers” de Cristiana Petre, cu ilustratii de Andra Badea, este o ocazie grozava pentru ca rockerii mai mari sa le vorbeasca rockerilor mici despre legendele muzicii pe care o indragesc. Si apoi sa faca si un pic de galagie impreuna. Proiectul este sustinut de Rock FM.

Jimy si Fenderica” este deja disponibila pe www.curteaveche.ro. Toti cei care o comanda pana pe 20 decembrie pe site-ul editurii, o vor primi cu autograf si vor intra in tragerea la sorti prin care pot castiga o ilustratie originala din carte. Aventurile personajelor din seria #tinyrockers vor putea fi urmarite si pe Instagram @tiny_rockers.

Daca cei mici nu au auzit pana acum de Jimi Hendrix, s-ar putea ca dupa vreo cateva zile de lectura sa nu mai vrea sa auda altceva. Daca vreti sa va jucati de-a legendele rock cu ei, va puteti imagina cum au fost cei mai cunoscuti muzicieni ai genului cand erau copii, cum au pornit pe drumul spre celebritate si cum au ajuns numele lor pe buzele tuturor. Carticica despre Jimi si chitara lui, Fenderica, deschide seria Tiny Rockers si va inspira – mari si mici – sa povestiti despre rockul clasic si sa va (re)indragostiti de acordurile si vocile lui celebre.

Inainte sa fie marele chitarist de care am auzit cu totii, Jimi Hendrix a fost mic. Iar povestea ne spune ca, in lipsa unei chitare, canta la o matura si, zi de zi, isi lipea nasucul carn de vitrina magazinului de muzica in care stralucea instrumentul pe care si-l dorea atat de mult. Despre cum s-au imprietenit cei doi si cum au ajuns sa cante impreuna, despre cum au urcat pe scena de la Woodstock, precum si despre cat de important e sa fii perseverent, sa faci lucrurile in stilul tau si sa iti urmezi visul cu incredere, aflam din paginile acestei carti colorate si amuzante, cu o coperta care aminteste de plicul unui disc de vinil.

CRISTIANA PETRE este copyrwriter si mama. La varsta de 1 an, la taierea motului, dintre toate obiectele de pe tava, a ales pixul. Douazeci de ani mai tarziu, a intrat in lumea publicitatii. Acum, peste inca zece ani, debuteaza cu prima ei carte pentru copii. Melomana inraita si pasionata in special de scena rockului clasic si alternativ, Cristianei ii place sa se joace cu chitara electrica si cu ukulele, sa scrie versuri si cantece pe ascuns si spera ca, prin cartile ei, sa raspandeasca „peace, love and rockʼnʼroll“ si in randul juniorilor. Pe Cristiana o gasiti pe Instagram @cristiananucristina.

ANDRA BADEA este ilustratoare freelance full-time, dupa ce multi ani a fost si art director in agentii de publicitate. A facut saltul din dragoste pentru ilustratia conceptuala si pentru designul de personaj. „CuteOsheniile“ ei – asa cum isi numeste personajele – au aparut in carti pentru copii, pe numeroase postere de festival, ca mascote pentru diferite branduri, pe hartie de impachetat cadouri sau chiar pe borsete. Andra a participat la expozitii de grup in Romania, Marea Britanie, Spania si Serbia, iar in Australia este reprezentata de agentia The Illustration Room. O gasiti pe Instagram @andrabadea_illustration.

Partener monitorizare presa: Klarmedia

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu