characters characters

Timpul petrecut de parinti alaturi de copil influenteaza rezultatele scolare ale acestuia

08 februarie 2019    |   2520 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

timpul petrecut cu parintii si rezultatele scolare ale copiilor
Un studiu recent confirma o ipoteza de interes pentru toti parintii preocupati de educatia copiilor: timpul petrecut impreuna cu copilul este esential pentru succesul academic al acestuia.

Te-ar putea interesa si:

Mediul de invatare de acasa prezice performanta scolara a copiilor

Felul in care parintii vorbesc cu propriii copii influenteaza dezvoltarea creierului acestora


Studiul s-a realizat in Israel si s-a bazat pe o abordare inedita, concentrandu-se asupra copiilor care au crescut cu un singur parinte (din cauza decesului sau divortului). Studiul a implicat mai mult de 22000 de copii care au pierdut un parinte pana la varsta de 18 ani, peste 77.000 de copii ai caror parinti au divortat si peste 600000 copii ai caror parinti au ramas in viata si nu au divortat.

Rezultatele studiului au aratat ca nivelul de educatie al parintelui ramas in viata sau al parintelui in grija caruia a ramas copilul dupa divort a contribuit mai mult la rezultatele scolare ale copilului decat nivelul academic al parintelui care a lipsit din viata copilului. Cu cat absenta parintelui din viata copilului a fost mai indelungata, cu atat influenta nivelului de educatie al parintelui absent a fost mai scazuta. Aceeasi relatie a fost descoperita indiferent de cauza lipsei unui parinte din viata copilului (deces sau divort).

Un astfel de studiu atrage atentia asupra faptului ca nu doar mostenirea genetica este important cand vine vorba de performanta scolara a copilului. De asemenea, rezultatele studiului au indicat faptul ca prezenta mamelor in viata copiilor are un efect mai puternic asupra performantei lor scolare decat prezenta tatilor, deoarece mamele tind sa petreaca mai mult timp cu copiii in general.

Alte studii au aratat ca parintii cu un nivel ridicat de educatie tind sa petreaca mai mult timp impreuna cu copiii lor, contribuind astfel la succesul scolar al copiilor.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu