characters characters

Descopera programul care ajuta elevele din Romania sa devina antreprenoare in IT. Technovation Girls a inceput!

10 ianuarie 2022    |   658 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

technovation girls 2022
Zeci de mii de fete din peste 100 de tari participa la competitia Technovation Girls, iar elevele din Romania s-au numarat an de an printre cele care au atras atentia juriului. Programul le provoaca pe fete sa invete sa creeze o aplicatie de mobil sau un program cu inteligenta artificiala prin care sa rezolve una dintre cele mai apasatoare probleme ale comunitatilor din care fac parte. Competitia este o experienta de invatare unica, participantele putand sa porneasca de la zero, iar pana la final sa dobandeasca abilitati de lideri in domeniul IT. Afla mai jos cum poti sa participi!

Ce este Technovation Girls

Programul global Technovation ofera fetelor puterea de a transforma comunitatile din care fac parte și de a contribui la dezvoltarea lumii, in timp ce iși dezvolta abilitati cheie pentru secolul in care traim. Fie ca sunt pasionate de comunicare, de design sau de tehnologie, fetele iși gasesc locul potrivit in comunitatea Technovation și pot sa iși puna ideile in practica.

Technovation este un drum prin care invata sa dezvolte aplicatii de mobil sau programe cu inteligenta artificiala despre una din temele de mai jos:

 • saracie,
 • mediul inconjurator,
 • pace,
 • egalitate,
 • educatie,
 • sanatate.

Fetele concureaza cu echipe din intreaga lume si pot castiga premii substantiale pentru efortul lor.

Cine se poate inscrie la Technovation Girls Romania

Anual, Asociatia Adfaber organizeaza in Romania competitia Technovation Girls și sustine fetele care iși doresc sa se lanseze intr-o cariera in industria tehnologiei. Editia Technovation de anul acesta vine cu noi oportunitati și iși deschide portile pentru toate elevele cu varste intre 8 și 18 ani, care doresc sa invete sau sa iși perfectioneze cunoștintele IT și abilitatile de leadership. Ele pot crea, sub indrumarea mentorilor și cu ajutorul materialelor puse la dispozitie:

 • o aplicatie de mobil sau
 • un prototip de inteligenta artificiala.

Participantele nu trebuie sa cunoasca programare inainte de a se inscrie. Vor avea pus la dispozitie un plan complet pentru crearea proiectului și vor fi indrumate de oameni cu experienta in tehnologie.

Iata cum a fost experienta Technovation Romania pentru o parte din participantele din 2021!

https://youtu.be/IIxh5yUhGW8


Fetele au ajuns in semifinale și au impresionat o lume intreaga prin determinarea lor de a ajuta oamenii! Cum poti sa participi la Technovation Girls in 2022 Programul Technovation prezinta 3 divizii pentru participante:

 • divizia pentru incepatoare pentru fete intre 8 și 12 ani,
 • divizia junioare pentru fete intre 13 și 15 ani,
 • divizia senioare pentru fete intre 16 și 18 ani.

Elevele care doresc sa participe se pot inscrie prin platforma prezentata pe website-ul Asociatiei Adfaber.

Pentru competitia Technovation vor identifica problemele reale in comunitatea din care fac parte și vor dezvolta o solutie cu ajutorul tehnologiei. Fetele vor lucra in echipa, alaturi de prietenele lor sau de alte eleve din tara care sunt in cautarea unei echipe și vor fi sustinute de un mentor. Cele care au mai putin de 12 ani pot avea un parinte ca mentor.

Impreuna vor cauta idei, solutii și vor crea proiectul cu care vor sa transforme lumea și sa caștige competitia Technovation.


Cunoști eleve care ar putea sa beneficieze de acest program? Ofera-le linkul https://adfaber.org/technovation/ ca sa nu pierda ocazia unica de a acumula abilitatile unui antreprenor in IT!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu