characters characters

Suceava: Medicii din scoli, atenti la fiecare stranut al elevilor

01 octombrie 2009    |   654 vizualizări
 

Reprezentantii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava supravegheaza atent starea de sanatate a elevilor.
Triajul epidemiologic se realizeaza semestrial, dar medicii scolari si asistentele, cu ajutorul cadrelor didactice, supravegheaza zilnic elevii, pentru a preveni o eventuala epidemie de gripa porcina. Orice elev care tuseste este imediat indepartat din colectiv si este reprimit la ore abia cand exista certitudinea ca nu mai reprezinta un pericol pentru raspandirea virusului.

Suspiciune la Campulung

Un medic infectionist din Campulung Moldovenesc a sesizat DSP Suceava, luni, ca o eleva de liceu prezenta simptome de gripa A H1N1. Reprezentantii institutiei s-au deplasat imediat pentru a recolta probe atat de la eleva, cat si de la doi colegi cu care aceasta a intrat in contact. Marti au fost recoltate probe de la alti doi colegi care prezentau aceleasi simptome.
 
Infectiile respiratorii, atent monitorizate

Daca rezultatul probelor trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti va confirma suspiciunea de gripa porcina, activitatea in clasa respectiva va fi suspendata, cei 29 de elevi urmand sa fie trimisi acasa. In urma controalelor efectuate de medici in scoli si licee au fost descoperiti 709 copii cu angine, 284 cu paduchi si 77 cu  raie. Acesti elevi au primit tratament gratuit. Numarul total de copii de la scolile din judetul Suceava este de 114.852 si pana ieri au fost verificati 109.956 elevi.
 „In cadrul acestui triaj epidemiologic s-a pus accentul  pe depistarea infectiilor respiratorii acute dat fiind contextul epidemiologic mondial“, a spus doctorul Alexandru Lazareanu, seful DSP Suceava.

Sursa:www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu