characters characters

Studiu despre relatia mama-fiica. De ce aceasta relatie este cea mai apropiata cand vine vorba de legatura parinte-copil

21 ianuarie 2019    |   1601 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

studiu despre relatia mama fiica
Relatia mama-fiica este cea mai apropiata relatie parinte-copil, deoarece au in comun felul in care creierul proceseaza emotiile, potrivit unui studiu publicat in Journal of Neuroscience.

Citeste si:

Fiicele mostenesc de la mame capacitatea de gestionare a emotiilor

Tatii interactioneaza diferit cu fiicele decat cu fiii


Desi toate relatiile parinte-copil (mama-fiu, tata-fiu, tata-fiica) sunt bazate pe o iubire puternica, relatia mama-fiica se caracterizeaza printr-un nivel mai ridicat de empatie.

Studiul realizat cu ajutorul a 35 familii a scos in evidenta faptul ca structura cerebrala care gestioneaza emotiile este mai similara cand vine vorba de mame si fiice decat in cazul celorlalte relatii intergenerationale (mama-fiu, tata-fiu, tata-fiica). Acest lucru explica faptul ca mamele inteleg mai usor si mai repede problemele fiicelor, avando relatie apropiata (sau cel putin o influenta puternica) de-a lungul intregii lor vieti.

Pe de alta parte, descoperirea acestei similaritati are implicatii asupra predictiei sanatatii mintale a fiicelor, pornind de la sanatatea mintala a mamei.

Toate bolile psihice depind si de tiparele de activitate cerebrala mostenite de la parinti, iar prevenirea unora dintre ele ar putea fi posibila daca studii de acest fel ar fi repetate si realizate in profunzime.

Sursa: Mother.ly


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu