characters characters

Studiu: Copiii invata mai bine lectiile predate folosind tehnologia 3D

13 ianuarie 2012    |   1038 vizualizări
Studiu: elevii inteleg mai usor lectiile predate folosind tehnologia 3DStudiul realizat de profesoara Anne Bamford, de la University of Arts, Londra, a cercetat eficienta continuturilor de invatare in format 3D in 15 scoli din 7 tari, printre care si Marea Britanie. Rezultatele studiului descris de DailyMail a aratat ca notiunile stiintifice sunt mai usor intelese de catre copii daca sunt predate folosind suport 3D.

Experimentul s-a desfasurat astfel: intr-o clasa, orele de stiinte au fost predate in mod obisnuit, folosind materiale 2D, in timp ce in alta clasa, profesorii au folosit resurse sustinute de tehnologia 3D. Elevii au fost testati inainte si dupa experiment.

Rezultatele au aratat ca elevii care au participat la o lectie 3D si-au imbunatatit rezultatele la teste cu 17% , in timp ce elevii care au participat la lectii 2D si-au imbunatatit rezultatele cu 8%.

Copiii carora li s-au explicat notiuni stiintifice folosind tehnologia 3D au retinut mai multe informatii, le-au inteles si asimilat mai repede si s-au concentrat mai mult asupra lectiei. De asemenea, au oferit raspunsuri mai elaborate la intrebari si au folosit mai mult gesturile pentru a ilustra raspunsurile, fiind mai dispusi sa “gandeasca in 3D”.

Profesorii implicati in studiu au declarat ca folosind tehnologia 3D, lectiile devin mai interesante, iar acest lucru se reflecta si in comportamentul copiilor. “Intr-o lectie 3D, apare efectul “Wow!”. Acest lucru ajuta si in privinta comportamentului. Elevii devin prea interesati de lectie pentru a mai fi indisciplinati. Se implica mai mult si uita sa fie obraznici.”, a spus un profesor participant la studiu.

In Colorado, SUA, o serie de scoli intentioneaza sa achizitioneze 1 000 de proiectoare 3D, pe care sa le instaleze in clase.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Mihaela    19.01.2012 - 19:16
    De unde atata tehnologie in scolile fara fonduri suficiente nici pentru salariile profesorilor? Cat trebuie sa mai asteptam pana se va investi cu adevarat in invatamant?
  • Utilizator Anonim
    maria soaita    18.01.2012 - 16:56
    da este mai bine,daca copii sant mai concentrati asupra lectiilor