characters characters

Studentii romani ai anului 2009 studiaza la cele mai prestigioase universitati din lume

08 ianuarie 2010    |   494 vizualizări

Theodor Brasoveanu, Corina Tarnita si Andrei Ilie au fost recompensati de catre Liga Studentilor Romani din Strainatate cu premii simbolice prin care li se recunosc meritele de la cele mai bune universitati din lume la care invata.


Marele premiu a fost acordat lui Theodor Brasoveanu, care studiaza fizica la Princeton University, statul Nashville, SUA. "In Romania cercetarea nu este incurajata, acum cativa ani eram mai optimist, dar acum nu cred ca m-as m-ai intoarce", a declarat Andrei.

Corina Tarnita a fost desemnata Studentul Anului din America de Nord. Este pasionata de matematica, motiv pentru care a decis sa-si continue studiile la Harvard, unde a fost admisa cu bursa. In prezent este doctorand in matematica si pentru urmatorii trei ani va fi membru in Harvard Society Fellow, o organizatie in care sunt primiti cei mai buni studenti de la Harvard. "Eu am fost olimpica, ceea ce a contat foarte mult la admiterea mea. Atunci cand am aplicat era o tendinta generala printre elevi sa plece la studii in strainatate", a spus Corina. Despre sistemul romanesc, Corina a mentionat ca nu se pune deloc pret pe cercetare.


Andrei Ilie a fost ales  Studentul European al Anului. A fost admis la Oxford, Marea Britanie. Am ales sistemul englezesc pentru ca iti ofera o pregatire integrativa si acolo poti sa alegi singur in ce laborator sa cercetezi. Intotdeauna am considerat ca valoarea unei persoane nu trebuie raporata la un moment fix, ci, uneori, este important si potentialul si ceea ce poate acea persoana sa devina in viitor. De aceea, premiul pe care l-am primit reprezinta și o promisiune pentru viitor care sa ma stimuleze sa-mi propun obiective din ce in ce mai inalte", a declarat Andrei Ilie", a completat Andrei.


Peste 300 de participanti, studenti si absolventi romani, membri Ligii Studentilor Romani din Strainatate din peste 20 de tari, au participat, pe 6 ianuarie, la Adunarea Generala a Ligii de la Hotelul Marriot din Capitala.


Sursa: www.realitatea.net

Copilul tau isi doreste sa studieze in strainatate? Ce facultate isi doreste sa urmeze fiul sau fiica ta? Ati luat in considerare posibilitatea de a studia in alta tara?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu