characters characters

Stresul parintilor in perioada prenatala si problemele de comportament ale copiilor

16 august 2019    |   779 vizualizări

Varsta: 18 ani +, 0 - 3 ani.

stresul prenatal si problemele de comportament ale copiilor
Problemele emotionale ale viitorilor parinti sunt asociate cu probleme emotionale si de comportament ale copilului la varsta de 2 ani, potrivit unui studiu nou. Studiul scoate in evidenta si faptul ca problemele de cuplu explica problemele emotionale ale copiilor la varste mici.

Studiul realizat de o echipa de cercetatori de la Cambridge, Birmingham, New York si Leiden este primul care analizeaza relatia dintre starea emotionala a ambilor parinti inainte si dupa nasterea copilului si dezvoltarea copilului la varsta de 14 si 24 luni.

Citeste si:

Activitatea cerebrala a mamelor si bebelusilor este sincronizata

Inteligenta emotionala a mamelor, asociata cu un numar mai mic de probleme de comportament ale copiilor


Coordonatoarea studiului, Claire Hughes arata ca: „Pentru prea mult timp, experienta proaspetilor tati a fost fie neglijata, fie studiata izolat de cea a mamelor. Acest lucru trebuie sa se schimbe deoarece problemele care apar in relatia copil-parinte in primii ani de viata pot avea efecte negative pe termen lung.”

Studiul a pornit de la experienta a 438 de mame si tati, care au fost evaluati la 4, 14 si 24 luni dupa nasterea primului copil.

Rezultatele au aratat ca starea emotionala prenatala a mamelor are un impact direct asupra comportamentelor copiilor pana la varsta de 2 ani. Mamele care au suferit de stres si anxietate in perioada prenatala au avut un risc mai mare de a se confrunta cu probleme de comportamente ale copiilor, precum crize de plans, agitatie si opozitionism.

De asemenea, daca parintii au avut probleme in relatia de cuplu imediat dupa nastere, copiii au prezentat mai multe probleme emotionale, precum ingrijorarea, plans, tristete si teama in situatii noi. Problemele de cuplu au fost definite de la nefericire generala in cuplu pana la certuri si conflicte de alte feluri.

Concluziile studiului arata ca viitorii parinti ar putea beneficia de sprijin specializat, care sa ii pregateasca pentru rolul de parinte, dar si care sa ii ajute sa rezolve si sa reduca numarul de probleme in cuplu.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu