characters characters

Stresul examenelor, redus prin incurajarea sportului

Initiativa care incurajeaza alergatul pentru reducerea stresului legat de examene

14 mai 2019    |   565 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

alergatul si stresul examenelor
Vrei sa il ajuti pe adolescentul tau sa faca fata mai bine stresului legat de examene? Miscarea fizica este unadintre modalitatile cele mai sanatoase prin care putem face acest lucru. Iar in Marea Britanie, s-a lansat o initiativa care incurajeaza elevii sa isi faca timp pentru sport in perioada pregatirii pentru examene.

#RunAndRevise (Alearga si recapituleaza) este o campanie adresata tinerilor cu varsta intre 16 si 25 ani, care se pregatesc in aceasta perioada pentru examene. Scolile si facultatile sunt implicate in aceasta initiativa, organizand evenimente de alergare, dar elevii se pot organiza in grupuri pe cont propriu. Campania face parte din Saptamana Constientizarii Sanatatii Mintale, in perioada 13-19 mai 2019.

Numeroase studii au aratat de-a lungul timpului ca miscarea fizica aduce beneficii pentru sanatatea mintala, reducand simptomele de depresie si anxietate sau scazand riscul aparitiei acestor probleme.


Dr Brendon Stubbs, profesor la King's College London, arata ca “Studiile arata ca orice fel de activitate fizica este benefica pentru noi: cand iesim cu cainele pe afara, cand mergem la sala, cand facem un sport alaturi de prieteni sau chiar yoga. Cel mai important este ca adolescentii sa se ridice de la birou si sa faca miscare in timpul pregatirii pentru examene.

Sursa: BBC.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu