characters characters

Studiu. Stresul cadrelor didactice, asociat cu problemele de comportament ale elevilor

30 septembrie 2020    |   545 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

stresul cadrelor didactice probleme de comportament
Sondaje realizate in SUA arata ca meseria de profesor este una din cele mai stresante profesii, alaturi de cea de asistenta medicala. Chiar daca nu suntem in SUA, in general putem spune ca a fi profesor nu e deloc usor, iar in prezent, cadrele didactice se confrunta cu o multime de probleme care au ca rezultat un nivel de stres crescut.

Citeste si:

Relatia profesor-elevi – cea mai importanta resursa in educatie

Cum ii ajuta pe profesori programele de mindfulness


Tinand cont de timpul petrecut impreuna cu elevii, cat de mult din stresul profesorilor, se transfera asupra elevilor si cat de mult influenteaza acest stres interactiunile profesori-elevi? Un studiu recent realizat in SUA arata ca atunci cand profesorii intra in clasa stresati sau obositi psihic, elevii tind sa aiba comportamente mai dificile in clasa, care pot duce la sanctiuni seriose, precum suspendarea temporara a calitatii de elev sau la alte masuri de disciplina.

„Eliminarea elevilor din scoala ca forma de pedeapsa poate fi extrem de daunator, cercetarile aratand ca aceasta masura duce nu doar la scaderea rezultatelor scolare, dar creste si riscul de abandon scolar.”, arata autoarea studiului. „Daca vrem sa transformam scoala intr-un mediu pozitiv pentru copii, trebuie mai intai sa asiguram un mediu pozitiv de munca pentru cadrele didactice. Oferind profesorilor strategii pentru a gestiona mai bine comportamentele dificle ale elevilor, vor avea mai mult timp pentru predare si pentru a construi relatii pozitive cu elevii.”

„Cadrele didactice au potentialul de a influenta vietile a numerosi elevi in clasa. De aceea, este extrem de important sa le sprijinim cu abilitati de management al clasei si management al stresului, pentru ca acestea vor avea un impact pozitiv asupra elevilor pe termen lung.”, adauga autoarea studiului.

Studiul este cu atat mai relevant in SUA, unde aproape jumatate dintre cadrele didactice renunta la aceasta profesie in primii 5 ani de munca.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu