characters characters

Stilul de parenting influenteaza nivelul anxietatii copiilor

08 septembrie 2017    |   1202 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

stil de parenting si anxietatea copiilor
Anxietatea in randul copiilor este in crestere, fiind cea mai frecventa problema de sanatate emotionala. Anxietatea poate limita adaptarea sociala a copilului, poate afecta rezultatele scolare si in timp, poate fi asociata cu aparitia altor probleme emotionale, precum depresia.

De aceea, este important pentru parinti sa stie care sunt lucrurile pe care ei le pot face in relatie cu copilul pentru a diminua riscul aparitiei anxietatii.

Studiile au aratat ca exista o legatura stransa intre anxietatea copiilor si stilul de parenting folosit de parinti (in special, stilul caracterizat de un nivel ridicat de control si respingere). Un astfel de studiu realizat recent a observat interactiunile dintre mame si copii. O parte dintre copii au fost diagnosticati cu tulburari de anxietate, o alta parte dintre ei cu tulburare de opozitionism si restul copiilor nu aveau un diagnostic. Studiul a aratat ca mamele copiilor diagnosticati cu anxietate si cu opozitionism au avut mai multe comportamente intruzive decat mamele copiilor fara probleme emotionale sau de comportament. Mamele copiilor anxiosi au avut de asemenea mai multe reactii negative fata de copii decat mamele copiilor fara probleme. Astfel, studiul atrage atentia asupra asocierii unui stil parental prea implicat (asemanator parintilor elicopter) si anxietatea copiilor.

Alte studii arata ca exista o legatura intre anxietatea copiilor si stilul ultraprotectiv al mamei si nivelul mamei de anxietate. In plus, comportamentele intruzive si comentariile ironice ale parintilor au fost asociate cu un nivel mai ridicat de anxietate al copiilor, indiferent de temperamentele acestora.

De asemenea, alte cercetari au aratat ca modelele oferite de parinti sunt importante in aparitia anxietatii copiilor. Atunci cand parintii transmit verbal copiilor mai multe informatii despre posibile pericole si amenintari, incurajandu-i sa evite anumite situatii, copiii devin mai anxiosi.

*Sursa foto:maxpixel.freegreatpicture.com

Surse:

ScienceDirect.com

Child-encyclopedia.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu