characters characters

Somnul la adolescenti si problemele emotionale

Cand nu dorm suficient, adolescentii pot avea probleme emotionale

08 iulie 2016    |   702 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

somnul la adolescenti si problemele emotionaleUn studiu recent aparut sugereaza ca lipsa somnului in randul adolescentilor poate creste nivelul emotiilor negative din timpul zilei: tristetea, furia, nivelul de energie si senzatia de somnolenta. Astfel, cu cat dorm mai putin noaptea, cu atat cresc sansele ca adolescentii sa fie tristi, furiosi, iritati si somnorosi pe timp de zi. De asemenea, fluctuatiile de somn (nopti in care dorm mai multe ore si altele in care dorm mai putin) prezic stari de spirit negative a doua zi si somn surprinzator de neodihnitor in noaptea urmatoare.

Rezultatele studiului au fost aceleasi indiferent de varsta sau sexul participantilor.

„Rezultatele sunt importante fiindca variabilitatea in starile emotionale pot afecta functionarea sociala, performantele scolare ale elevilor si poate contribui la aparitia unor tulburari de natura psihica”, sustine Dean Beebe, profesor pediatru.

Un alt aspect important este ca pornind de la aceste rezultate, se pot lua masuri de promovare a unui somn odihnitor si suficient astfel incat sa se poata previne problemele emotionale mai grave care ar putea aparea in lipsa acestuia. Studiul a fost realizat pe aproape 100 de adolescenti, cu varsta cuprinsa intre 14 si 17 ani.

Citeste si

De cat somn au nevoie copiii, in functie de varsta


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: africa, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu