characters characters

Somnul insuficient in copilarie poate fi asociat cu tulburari emotionale la maturitate

04 februarie 2019    |   704 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

somnul insuficient
Obiceiurile de somn din copilarie pot avea efecte pe termen lung, deoarece somnul insuficient este asociat pe termen scurt cu mai multe emotii negative si cu incapacitatea de a beneficia de pe urma experientelor pozitive.

Citeste si:

Cate ore trebuie sa doarma copiii?

De ce nu este bine sa il lasi pe copil sa adoarma tarziu


Studiile arata deja faptul ca somnul insuficient are efecte emotionale imediate, precum oboseala si iritabilitatea. Cand copiii si adolescentii dorm in mod repetat insuficient sau au un somn neodihnitor, riscul de a suferi de tulburari emotionale precum depresia sau anxietatea va creste semnificativ.

Lipsa somnului duce pe termen scurt la refuzul de a participa la experiente pozitive sau placute daca acestea necesita un oarecare grad de efort si la incapacitatea de a relata detalii pozitive ale unei experiente. Astfel, somnul modifica perceptia pe care o avem asupra experientelor noastre, modificare prezenta si in cadrul tulburarilor emotionale.

“Ne-am concentrat asupra perioadei copilariei, deoarece, la fel ca anxietatea si depresia, obiceiurile de somn se dezvolta in primii ani de viata si pot sa fie de durata.” arata cercetatorii.

Alte studii au aratat ca somnul este legat si de obezitate: copiii care adorm mai devreme de ora 20 au mai putine riscuri de a suferi de obezitate in adolescenta.

Sursa: ScienceAlert.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu