characters characters

Solutii practice pentru invatamantul romanesc

30 noiembrie 2009    |   509 vizualizări
 

Printre masurile propuse de oamenii de afaceri se numara reducerea numarului de ore, a volumului de materie predata, reinfintarea scolilor pedagogice si finantarea scolilor prin finantarea elevilor (scolile primesc fonduri in functie de numarul si performantele elevilor).


„Cea mai importanta problema este legata de profesionalizarea (sau re-profesionalizarea) fortei de munca implicate in invatamant. In al doilea rand, ar trebui facuta o schimbare a abordarii curriculare, deoarece curriculum-ul romanesc este total rupt de realitatile noi ale vietii sociale si economice. Ar trebui sa introducem o obligativitate a consistentei in procesul de invatamant, astfel incat, dupa un set de noi reguli si masuri care sa fie implementate urgent, sa nu se mai schimbe, in fiecare an, tot felul de componente ale procesului si sistemului educational”, a explicat pentru capital.ro omul de afaceri Marius Ghenea.


„Scoala trebuie sa fie un centru de formare al comunitatilor locale, iar managerul scolii trebuie ales de consiliul de administratie ca in business si trebuie sa aiba un mandat care sa nu fie deloc politic, dupa cum se intampla astazi”, e de parere Monica Tatoiu, manager si fosta profesoara de Matematica.


Sursa: www.capital.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu