characters characters

Slatina: Parintii dau bani grei pe uniforme si elevii nu le poarta

29 septembrie 2009    |   957 vizualizări
 

Au platit bani grei pentru ele dar le-au pus in cui. Elevii scolilor unde s-a introdus uniforma scolara refuza sa o poarte.

Sacoul muncitoresc, cordeluta copilareasca, sarafanul mult prea sobru si cravata de pionier au fost inlocuite cu sacouri de culori frumoase, pantaloni eleganti, fustite negre decente si camasute albe. Chiar si asa, elevii refuza sa le poarte chiar daca parintii lor au platit chiar si 200 lei pentru ele.

Parintii elevilor de la Nicolae Titulescu au refuzat uniforma

Nu numai elevii slatineni sunt impotriva uniformei scolare, ci si parintii lor. Acesta este si cazul parintilor tinerilor care invata la Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu din Slatina. Potrivit directoarei unitatii scolare, Carolina Guraliuc, parintii nu fost de acord cu introducerea uniformei pentru ca au considerat ca nu este igienic. „Ne-am dorit si noi ca elevii scolii noastre sa poarte uniforma, dar inainte de a lua aceasta decizie am consultat si parintii. Ei nu au fost de acord pentru ca au considerat ca nu e igienic. Mie mi-ar placea sa introducem niste uniforme dragute, pe care elevii sa le poarte cu drag“, a explicat Carolina Guraliuc.

Elevii de la Greceanu si Minulescu nu poarta uniforma

Elevii celor mai prestigioase scoli din Slatina, Colegiile Ion Minulescu si Radu Greceanu refuza sa poarte vestimentatia impusa de conducerea scolii chiar daca au platit bani grei pentru ea. „De 4 ani s-a introdus uniforma scolara la noi, dar singurul obligatoriu este sacoul. Insa nici pe acesta nu-l poarta, elevilor nu le place ideea si nu-i putem sanctiona“, a precizat Raluca Ivanus, directoarea Colegiului Radu Greceanu. Sacoul verde sau maron, sarafanul si pantalonii negri si camasuta alba compun uniforma tinerilor de la Colegiul Ion Minulescu. Insa si acestia prefera sa-si etaleze hainele de firma in locul vestimentatiei impuse de conducerea scolii. „La noi baietii au platit 120 lei, iar fetele 160 lei dar nu le poarta si nici la sanctiuni nu ne-am gandit“, a precizat Mircea Popescu, directorul Colegiului Ion Minulescu.

Sursa:www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu