characters characters

Sindicatele din educatie amana protestele pana la instalarea unui nou guvern

14 octombrie 2009    |   1222 vizualizări
 

Sindicatele din educatie amana protestele anuntate, pana la instalarea unui nou guvern, deoarece in conditiile actuale nu au cu cine discuta revendicarile cadrelor didactice.
"In acest moment se schimba radical datele problemei. Asteptam instalarea unui nou guvern, la fel cum asteptam decizia Curtii Constitutionale", a spus vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu.
La randul sau, presedintele Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, spune ca protestele anuntate vor fi amanate pana la instalarea unui "guvern viabil".

"In aceste conditii, va trebui sa reanalizam pozitia, pentru ca nu stim ce guvern avem acum sau in viitor si ce posibilitati are guvernul interimar", a spus Isvoranu.
Presedintele Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca este de parere ca, in conditiile acestei instabilitati majore, niciun sindicat nu va mai protesta pana dupa alegerile prezidentiale .

"Caderea Guvernului Boc da senzatia ca nu se mai poate face nimic pana dupa alegerile prezidentiale si cred ca sindicalistii vor sta cuminti pana la alegerea noului guvern din luna decembrie, pentru a-i cere acestuia sa le rezolve problemele", a spus Marica.
Sindicatele din educatie au amenintat, zilele trecute, ca vor continua protestele, fara a stabili data exacta, dupa ce majoritatea membrilor de sindicat au spus ca vor sa declanseze greva generala pe termen nelimitat, in perioada alegerilor prezidentiale.

Parlamentul a votat, marti, motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR impotriva Guvernului condus de premierul Emil Boc, fiind pentru prima data in perioada post-decembrista cand un cabinet pierde sprijinul forului legislativ.
Potrivit Constitutiei, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, Cabinetul al carui mandat a incetat ca urmare a retragerii de catre Parlament a increderii acordate indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice curente in Romania.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu