characters characters

Sindicalistii au decis: fara greva generala dar cu posibilitatea neincheierii situatiei scolare a elevilor, pe semestrul I

30 octombrie 2009    |   474 vizualizări

Sindicalistii din invatamant au suspendat greva generala pe termen nelimitat din cauza situatiei politice instabile. Totusi profesorii vor continua sa nu treaca notele in catalog, ci doar pe caiet, nefiind exclusa posibilitatea neincheierii situatiei pe primul semestru al anului scolar.

Ieri, in cadrul sedintei Colegiului National al Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, s-a hotarat suspendarea grevei generale pe termen nelimitat din educatie, considerandu-se ca, in acest moment, contextul politic instabil nu permite dialogul social cu institutiile statului.

„Impreuna cu ceilalti reprezentanti ai sindicatelor judetene, am discutat posibilitatea intrarii in greva generala, pe termen nelimitat, incepand cu data de 16 noiembrie. Am ajuns insa, la concluzia ca, in conjunctura actuala, fara prim-ministru, fara  guvern in functie, eventual cu un posibil guvern interimar incapabil sa ia decizii importante, nu avem cu cine negocia, pe cine sa sensibilizam  asupra nemultumirilor noastre. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca momentul intrarii in greva este inoportun si s-a votat suspendarea acestei actiuni sindicale”, ne informeaza Danut Ienesescu, presedintele Sindicatului Democratic din Invatamantul Aradean.

Sindicalistii au hotarat si continuarea actiunii de neintroducere a notelor in cataloagele scolare, existand perspectiva de a nu fi incheiata situatia scolara pe semestrul I al anului scolar 2009 – 2010. „In perioada urmatoare nu sunt excluse si alte forme de protest sindical, daca acestea se impun si vor fi considerate oportune de catre membrii nostri de sindicat”, mai spune Ienesescu.

Sindicatele afirma ca educatia este un bun public pentru intreaga societate romaneasca si ar trebui sa fie mai presus de luptele politice si conjuncturale –  „Viitorul natiunii nu se negociaza, iar cei investiti cu autoritate au obligatia sa elaboreze si sa implementeze cele mai avantajoase programe si proiecte scolare.”
 
Autor: Simina Roz, 30/10/2009

Sursa: http://stiri.aradcity.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu