characters characters

Simularile pentru clasa a VII-a si a XI-a vor fi organizate la nivel judetean, cu subiect unic

16 ianuarie 2020    |   330 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

simulari evaluarea nationala clasa a VII 2020
Astazi, 15 ianuarie, in cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, printre altele, s-au pus in discutie urmatoarele:

  • Proiectul de ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de national de Bacalaureat in anul scolar 2019 - 2020 si pentru aprobarea calendarului acestora
  • Proiect de ordin privind structura anului şcolar 2020-2021.

Ministerul Educatiei si Cercetarii face urmatoarele precizari:

Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc in luna mai si va fi reglementata separat, dupa ce vor fi publicate programele de examen si noi modele de subiecte, avand in vedere ca acesti elevi au studiat dupa alte programe decat cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea sustinuta in unanimitate de catre toti membrii Comisiei de Dialog Social.

Cel de-al doilea element de noutate este acela ca in luna mai, fiecare inspectorat scolar poate organiza o noua simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judetean. Tot atunci, in conformitate cu art. 7, alin. (1) si alin. (2) din proiectul de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019-2020 si pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizata si simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.


Extras din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019 - 2020 si pentru aprobarea calendarului acestora:

Art. 7. - (1) Fiecare inspectorat scolar poate organiza in luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unitatilor de invatamant gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti, in scopul stimularii pregatirii elevilor in vederea sustinerii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a examenului de bacalaureat national.

(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului scolar poate fi organizata si pentru elevii claselor a XI-a.”


*Sursa foto: Freepik.com


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu