characters characters

Simularea Evaluarii Nationale 2019

09 martie 2019    |   994 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Simularea Evaluarii Nationale 2019
Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel national, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participa, in premiera, si elevii clasei a VII-a. Simularea se adreseaza celor aproximativ 350.000 de elevi inscrisi in clasele VII-VIII la inceputul anului scolar 2018-2019.

Calendarul simularii EN VIII din acest an este urmatorul:

  • 11 martie - Limba si literatura romana
  • 12 martie - Matematica
  • 13 martie - Limba si literatura materna
  • 22 martie - Comunicarea rezultatelor

Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, de cand s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare şi Examinare (CNEE) si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea şi obiectivitatea evaluarii şi notarii la nivel national, de catre doi profesori, de regula, din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare. La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie.


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu