characters characters

Sibiu: Targ de martisoare, la Muzeul de Istorie Naturala

17 februarie 2010    |   665 vizualizări

Nasturi, coji de nuca, lemnul ramas dupa ascutitul creionului, pluta, capsule de medicamente, hartiute colorate si alte de materiale reciclabile sunt transformate in aceste zile de catre micutii de la gradinitele si scolile primare din oras in obiecte de podoaba.  Acestea vor fi expuse spre vanzare, saptamana viitoare, in cadrul unui targ inedit de martisoare.


Obiectele vor fi realizate in cadrul proiectului „Simboluri ale primaverii in Muzeul de Istorie Naturala“, pe care reprezentantii institutiei l-au inaugurat in aceasta dimineata.  Copiii urmeaza sa transforme materialele reciclabile in martisoare pana in 24 februarie, urmand ca intre 24 si 28 februarie creatiile lor sa fie expuse in cadrul primulu Targ de martisoare de la Muzeul de Isotorie Naturala. „ Prima grupa venit chiar in aceasta dimineata de la o gradinita din oras si a fost urmata de o alta formata din copii din clasele primare. Ne bucuram ca actiunea noastra a prins foarte bine, zeci de unitati inscriindu-se in programul nostru“, ne-a spus Rodica Ciobanu, director la Muzeul de Istorie Naturala.

 


Urmeaza Targul de Pasti
Targul care va fi inaugurat in 24 februarie se adreseaza tuturor sibienilor care vor sa gaseasca un martisor special, diferit de ceea ce se gaseste in mod normal pe piata. Preturile nu vor fi fixe, fiecare avand libertatea de a dona, atat cat vrea, intr-o urna care va fi amplasata la targ.  Mai mult chiar, muzeul  urmeaza sa gazduiasca si un Targ de felicitari si decoratiuni de Pasti, care va fi realizat tot de copii, in perioada 24-28 martie.

 

Sursa: www.adevarul.ro


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu