characters characters

Sibiu: Elevi mai cuminti si mai responsabili in școlile cu sisteme de supraveghere

02 martie 2010    |   540 vizualizări
 

In Sibiu, doar un sfert din unitatile de invatamant sunt dotate cu sisteme de supraveghere. Instalate cu scopul de a-i proteja pe copii, camerele au dus la o crestere a responsabilitatii acestora si la diminuarea pagubelor in uinitatile de invatamant.


In prezent, un singur liceu din cele 19 existente si noua scoli generale, din totalul de 22, sunt dotate cu sisteme de supraveghere. De cele mai multe ori, sistemele au fost introduse pentru siguranta elevilor, dupa ce scolile au fost pradate de hoti sau diverse persoane din afara scolii au intrat in incinte. „Decizia de montare a acestor camere am luat-o dupa ce scoala a fost sparta. De caand am pus acestea camere, pe coridoare, la intrarea in scoala, in curta si pe terenul de sport, nu am mai avut niciodata astfel de probleme. Monitorul de supraveghere se afla in secretariat, astfel ca doamnele secretare  stiu tot ce se intampla“, ne-a spus Lia Chisu, director la Scoala Generala nr. 8.

 

Fara stricaiuni si spargeri
Camerele video, care stau acum marturie pentru orice geam spart, usa rupta sau certuri ale elevilor, au dus la o crestere a responsabilitati si disciplinei din partea acestora. „Noi am montat camerele in luna noimbrie a anului trecut, pentru ca scoala era tot timpul fortata la intrare de tot felul de indivizi. Avem 10 camere, montate pe cele trei niveluri ale scoli, la intratea elevilor si in curte. De cand le-am pus, lucrurile s-au imbunatatit foarte mult, elevii fiind mult mai disciplinati. In plus, cand s-a intamplat ca un elev sa rupa o usa, le si-a recunoscut vina si a reparat stricacaiunile, fara a-i spune noi sa faca acest lucru“, ne-a spus si Alexandru Tacoi, directorul Scolii nr.21. O alta solutie de supraveghere a scoli este cea de montare de alarme, folosita la Scoala nr. 2. Aici, senzorii sunt activati la inchiderea unitatii, iar in momentul in care este identificata o umbra, alarma suna la directori acasa. 


Destul de reticenti la inceput, elevii par sa fi inteles acum rolul camerelor si nu mai sunt deranjati de montarea acestora in scolile in care invata. La fel de multumiti par si parintii sau bunicii copiilor, care au inteles cat sunt de importante aceste camere. „ Sunt binevenite pentru siguranta copilului si a scolii“, ne-a spus Cristiana Sandor, bunica unui elev de la Colegiul National „Octavian Goga“. Sistemele de supraveghere au fost montate din sponsorizari sau din fonduri proprii ale scolilor.

 

Sursa: www.adevarul.ro


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu