characters characters

Serialul Squid Game - influenta lui asupra copiilor

19 octombrie 2021    |   646 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

serialul squid Games
Serialul de succes Squid Game poate influenta negative comportamentele si echilibrul emotional al copiilor. Cadrele didactice din Marea Britanie au atras atentia asupra faptului ca elevii in varsta de 6 ani imita in pauza jocurile din serial.

Serialul este recomandat persoanelor cu varsta peste 15 ani si include scene violente asociate cu jocuri inspirate de copilarie (de exemplu, Semaforul sau statuile).

Cadrele didactice recomanda public parintilor britanici sa verifice telefoanele, tabletele sau laptopurile copiilor pentru a verifica accesul acestora la seriale inadecvate varstei lor.

Organizatiile de protectie a copiilor atrag atentia asupra faptului ca desi multi copii nu urmaresc serialul, au acces la retele de socializare precum TikTok, in care sunt popularizate provocari sau reproduceri ale scenelor din serial.

Mai multe scoli au atras atentia asupra faptului ca elevii au inceput sa foloseasca violenta fizica in jocurile lor pentru a pedepsi jucatorii “invinsi”, in incercarea de a imita ideea de baza a serialului. Marea Britanie nu este singura tara in care efectele serialului sunt vizibile in jocurile copiilor – recent, o scoala din Belgia a atras atentia asupra aceluiasi fenomen.


Surse: TheGuardian.com BBC.co.uk


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu