characters characters

Scrisori de apreciere pentru adolescenti din partea unei profesoare, pentru a preveni suicidul

01 iunie 2016    |   1710 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

scrisori de apreciere
Ce poate determina un cadru didactic sa scrie fiecarui elev al sau o scrisoare prin care isi exprima aprecierea si evidentiaza lucrurile care ii fac unici pe acestia?

Brittni Darras, profesoara din Colorado, SUA, a postat pe Facebook o fotografie cu cele 100 de scrisori adresate elevilor sai. In fiecare scrisoare a spus care sunt calitatile care ii fac unici pe fiecare dintre elevii sai. Gestul sau a pornit in urma unei tentative de suicid a uneia dintre elevele sale.

Postarea profesoarei descrie povestea care a dat nastere gestului sau:

„In urma cu doua luni, am plans pentru prima data in timpul unei intalniri cu un parinte. Mama unei eleve din clasa mea a venit la intalnire cu o lista cu numele profesorilor sai. In dreptul fiecarui nume era trecut da sau nu. In dreptul numelui meu era trecut da, asa ca mama elevei a inceput sa imi explice motivul absentei prelungite a fiicei sale de la scoala. Fiica ei – o fata prietenoasa, inteligenta, frumoasa, motivata – nu doar ca a planuit sa se sinucida, dar era pe cale sa faca acest lucru cand politia a intrat peste ea in casa si a oprit-o, in urma unui apel primit. Tanara isi stersese toate conturile de pe site-urile de socializare si scrisese scrisori de ramas bun; era pregatita sa paraseasca aceasta lume.

Profesoara a decis sa scrie un bilet elevei sale, aflate in spital. Cand a primit scrisoarea, fata a inceput sa planga spunand ca nu credea ca cineva ar putea sa spuna lucruri asa frumoase despre ea si ca nu si-a imaginat ca cineva i-ar fi dus dorul daca murea.

„Aceasta reactie m-a facut sa imi dau seama cat de aproape suntem sa pierdem alti copii din cauza suicidului. Asa ca in urmatoarele doua luni am scris cate un bilet fiecarui elev, spunandu-i fiecaruia ce este special si unic la el. Suicidul devine din ce in ce mai frecvent si nu pot sa nu ma intreb daca acest lucru nu este rezultatul direct al presiunii pe care o punem pe copii – sa aiba succes, sa se integreze social, sa fie cei mai buni din clasa, din echipa de sport etc. Trebuie sa ne amintim ca fiecare fiinta umana este unica si ca acest lucru ne face speciali. In loc sa incercam sa schimbam acest lucru, ar trebui sa il acceptam, pentru ca impreuna putem imbunatati lucrurile pentru copiii nostri si le putem salva viata!”continua profesoara povestea.

Postarea sa a adunat peste 200 000 like-uri si aproape 180 000 de share-uri aratand ca multi oameni empatizeaza si reactioneaza la aceasta problema.

Sursa: Telegraph.co.uk


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/sabrinapp/8609940365/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu