characters characters

Scolile vor fi finantate, in 2010, pe baza unor standarde de cost

30 decembrie 2009    |   457 vizualizări

Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienti de diferentiere pentru fiecare nivel de invatamant, filiera, profil, specializare sau domeniu, in functie de numarul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.


Scolile din preuniversitar vor fi finantate, in 2010, pe baza standardelor de cost pe elev, punctul de reper fiind invatamantul gimnazial din mediul urban, cotat cu coeficientul 1, pentru care a fost stabilita suma de 2.857 lei, potrivit unei hotarari de guvern, publicata marti in Monitorul Oficial.

In functie de standardele de cost vor fi determinate fondurile alocate de la bugetul de stat pe anul 2010 pentru finantarea cheltuielilor cu salariile, sporurile si indemnizatiile personalului din invatamantul prescolar.

Daca la invatamantul gimnazial din mediul urban, standardul de cost pe elev este de 2.857 lei, acesta ajunge in mediul rural la 3.494 lei. Pentru invatamantul in limbile minoritatilor, sumele sunt de 3.257 lei pentru invatamantul gimnazial din mediul urban si de 3983 lei pentru cel din rural.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu