characters characters

Scolile se redeschid de pe 8 februarie 2021

14 ianuarie 2021    |   359 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

redeschiderea scolilor pe 8 februarie
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a sustinut joi, 14 ianuarie 2021, o declaratie de presa privind redeschiderea scolilor din incepand din februarie, pe care o redam in intregime mai jos:

Am avut pana adineaori o discutie foarte importanta cu premierul, cu ministrul Educatiei, ministrul Sanatatii și alte personalitati din domeniu. Tema discutiei a constat in: deschidem sau nu deschidem școlile pentru invatamantul fata in fata. Și pot sa va comunic ca am ajuns – in unanimitate, cei care au participat la discutie – la o concluzie extrem de importanta Incepand din semestrul II, adica dupa vacanta de o saptamana care urmeaza la inceputul lui februarie, deci din 8 februarie, cand incepe semestrul II, majoritatea scolilor se vor redeschide. Asta, evident, in conditiile in care pandemia evolueaza aproximativ la fel cum am avut evolutiile in ultimele saptamani. Asta insemnand: majoritatea scolilor se redeschid, elevii se intorc la scoala.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care tine cont de evolutia pandemiei din fiecare localitate. In acest fel, in semestrul II, in localitatile care se incadreaza in așa-numitul scenariu verde, cu relativ putine cazuri, toate scolile se redeschid fizic, copiii merg la școala. In localitatile care se incadreaza in scenariul galben, adica sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimba in sensul ca merg in continuare la școala, mai exact la gradinita și la școala, copiii de gradinita, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, si copiii din clasele terminale - VIII, XII. In cazul in care localitatea intra in scenariul rosu, continua pentru un timp sa mearga la scoala si la gradinita copiii de gradinita si de ciclu primar, dar ceilalti nu mai merg la scoala.

Deci, repet: scenariul verde – toti merg la scoala. Scenariul galben – gradinitele, clasele I-IV, VIII si XII merg la scoala, celelalte clase stau in on-line. Scenariul rosu, cand se depaseste numarul de 3, la inceput raman acasa copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continua sa mearga gradinitele si clasele primare. Atunci cand se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantineaza si toata lumea sta acasa, scolile se inchid, se merge in on-line.

Acestea sunt concluziile principale. Foarte pe scurt si despre universitati – avand in vedere ca fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luata la nivelul fiecarei universitati, avand in vedere autonomia universitara, insa, evident, dumnealor sunt liberi sa se alinieze la scenariul dupa care functioneaza și preuniversitarul.

Este foarte important de stiut ca toate aceste lucruri vor deveni realitate in masura in care situatia pandemica nu se inrautateste grav. Trebuie sa respectam restrictiile. Si apropo de restrictii, se schimba evaluarea pentru scoli, insa toate celelalte masuri raman in vigoare. Nu se schimba nimic altceva decat evaluarea pentru scoli.

In data de 2 februarie, inainte sa inceapa scoala, vom face tot impreuna o reevaluare a situatiei pandemice si decizia finala - repet, decizia finala - va fi luata pe 2 februarie.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu