characters characters

Scoala mea, scoala prietenoasa

12 noiembrie 2009    |   1524 vizualizări
 

In perioda 21 septembrie – 8 noiembrie 2009, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) a organizat un concurs de fotografie la nivel national, in cadrul programului PHARE „Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate”. Tema concursului a fost „Scoala mea, scoala prietenoasa”.
La finalul procesului de jurizare au fost desemnate 3 echipe castigatoare:
• Locul I  Scoala nr. 3 Giurgiu, judetul Giurgiu;
• Locul II  Scoala Checea, judetul Timis;
• Locul III  Scoala Beica de Jos, judetul Mures.
Cele mai bune fotografii realizate de copii sunt expuse la Palatul National al Copiilor - Bucuresti, in perioada 9 – 17 noiembrie 2009.

 
Concursul a fost organizat in doua etape. In prima etapa, cea de compuneri, s-au inscris 531 echipe din toate judetele tarii. Echipele au fost formate din 3 elevi cursanti ai claselor V-VIII. O cerinta obligatorie a regulamentului de concurs a fost ca elevii inscrisi sa fie de cel putin doua etnii. Astfel, in cea de-a doua etapa, cea de fotografie, concursul a reusit performanta de a include elevi din 11 etnii: romana, maghiara, roma, sarba, kurda, turca, armeana, egipteana, ucraineana, siriana, aromana.


Cele 15 echipe selectate in urma concursului de compuneri au avut la dispozitie o saptamana pentru a realiza o poveste fotografica care sa ilustreze implicarea activa a elevilor si a scolii in cunoașterea valorilor multiculturale, in participarea la activitați comune, interetnice. Echipele au provenit din judete diferite ale tarii: Bihor, Mures, Sibiu, Timis, Dolj, Dambovita, Constanta, Vrancea, Bucuresti, Giurgiu, Botosani, Neamt, Calarasi si Cluj.

 

„Concursul de fotografie a dat ocazia acestor copii sa ne arate noua, tuturor, cum vad ei multietnicitatea si multiculturalismul, in scoala. Conceptul de educatie incluziva nu se adreseaza numai cadrelor didactice. De aceea, prin astfel de activitati si prin campania de comunicare, ne-am propus sa aducem in atentia parintilor si in egala masura a elevilor, importanta accesului egal, nediscriminatoriu, la educatie pentru toti copiii.” ne explica Liliana Preoteasa, coordonator al Unitatii de Implementare a Programului si Director General in cadrul M.E.C.I.


Concursul face parte din campania de constientizare „In scoala nu este loc pentru discriminare. Cunoaste-ma inainte sa ma judeci”, lansata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) la inceputul lunii septembrie, in cadrul programului „Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate”.


Sursa: www.eurovalcea.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu