characters characters

Scoala de Valori lanseaza campania #TuCeFaciAcum?

24 martie 2020    |   2181 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

#tu ce faci acum
Bucuresti, 23 martie 2020. Scoala de Valori lanseaza campania de constientizare si responsabilizare #TuCeFaciAcum? Initiativa Scoala de Valori vine ca o continuare fireasca a misiunii sale de a calauzi tinerii sa invete sa devina creatorii propriilor vieti, prin educatie centrata pe valori. În contextul crizei generate de pandemia cu COVID- 19, este imperios necesar ca fiecare dintre noi, incepand cu vectorii educationali, continuand cu familiile, si pana la fiecare adult, tanar, adolescent, sa constientizeze raspunderea, responsabilitatea civica pe care o are, precum si importanta continuarii procesului educational in mediul online. Conform cercetarilor din domeniul psihologiei, reactiile individuale imediate nu sunt declansate de evenimente, ci de modul in care ne raportam si interpretam evenimentele si situatiile de criza.

Echipa Scoala de Valori s-a mobilizat, s-a adaptat imediat masurilor de urgenta pentru prevenirea raspandirii Covid-19, permitand fiecarui membru sa lucreze de acasa si mutand atelierele pentru profesori, studenti, elevi, in mediul online.

În aceste momente de criza, se dovedeste ca educatia centrata pe valori are un rol primordial in procesul de formare si dezvoltare a caracterului responsabil orientat catre binele comunitatii. Fiecare individ are responsabilitatea de a contribui la prevenirea imbolnavirii sale si a celorlalti, prin acceptarea si respectarea regulilor de igiena si a setului de masuri comunicate de autoritati, precum si de a influenta modul de gandire si de actiune al celorlalti, de a fi un lider pro-activ, agil si rol-model.

Totodata, acum, mai mult decat oricand, fiecare are oportunitatea de a-si descoperi setul propriu de valori pe care le pretuieste si de a trai conform acestuia. Valori pe care le regasim in fiecare dintre noi si pe care trebuie sa le scoatem la suprafata, mai ales in timpurile tulburi. Pentru oricine, izolarea acasa este o sansa de a continua sa invete online, fie ca este elev sau student, ori profesor.

#TuCeFaciAcum? le reaminteste oamenilor de actiunile importante care ar trebui sa primeze in aceste momente grele. Scoala de Valori vine cu o suita de actiuni pe care le intreprinde pentru a-si continua misiunea educationala, in online, alaturi de partenerii din ecosistemul educational.

„Ne adaptam cu celeritate la context, actionam cu prudenta, solidaritate si responsabilitate fata de cei din jurul nostru, descoperim un stil nou de viata, contribuim prin proiectele faine la responsabilizarea beneficiarilor nostri si ii indemnam la a se proteja pe ei si pe cei din jur si a gasi metode creative pentru a face ca economia sa functioneze. Este important ca ei sa investeasca timpul acesta pentru a continua sa invete in mediul online.

#TuCeFaciAcum? ne permite sa modelam comportamente responsabile prin exemplele pe care le oferim zi de zi si sa lansam mai departe provocarea catre beneficiarii nostri, publicul larg si mass media de a raspunde printr-un comportament identic. Îi inspiram si-i indemnam pe adolescenti, tineri, profesori, pe oameni sa ne impartaseasca prin social media ce fac, ca raspuns la ceea ce facem noi – o pot face prin fotografii, text, video, audio, etc. Ei ne pot eticheta si pot utiliza #TuCeFaciAcum? Scopul este sa acumulam cat mai multe modele de comportamente solidare, creative si responsabile. Societatea se schimba atunci cand tinerilor le pasa.

Raspunsul pe care il avem la aceasta criza consta in modelul pe care Scoala de Valori il reprezinta, in ceea ce facem pentru a o depasi. Noi traim si respiram valorile organizatiei. Fiti alaturi de noi pentru a disemina mesajul nostru, a inspira si a impartasi modelele pozitive de comportament responsabil de care avem nevoie. Fiecare dintre noi poate deveni mesagerul #TuCeFaciAcum?” - Madalina Mocanu, Marcomm Whizz, Scoala de Valori.

„Ne dorim ca beneficiarii nostri sa continue sa viseze, sa isi creeze astfel premise, pentru a deveni mai constienti de contextul COVID-19, insa cu pozitivism si pro-activitate. Sustinem ateliere online nu doar cu scopul de a continua activitatea de la scoala, ci pentru ca scopul prioritar este acela de a invata sa operam cu noi paradigme, mai centrate pe ceea ce putem face in prezent pentru viitorul nostru si al comunitatii in care ne-am nascut si ne dezvoltam. Beneficiarii nostri invata sa reintre in actiune si sa-si creeze noi trasee pentru a-si trai viata. Îi incurajam sa contribuie la functionarea economiei, chiar daca unii dintre ei sunt doar elevi sau studenti. Acestia reinvata sa „mearga” la scoala, in online, dar si cum sa-si sprijine profesorii in organizarea lectiilor digitale. Ne straduim sa ii determinam sa vada aceasta perioada pe care o traversam ca pe o oportunitate de a ne recrea viata, si a intra mai accelerat in era digitala. Acum, mai mult ca niciodata, este nevoie sa intelegem necesitatea valorii adevarului in societate, a izolarii pentru a stopa/a ne proteja de contaminare, a invingerii temerilor si depasirii blocajelor. Este timpul sa rezistam depresiei si anxietatii, pentru ca nu dorim sa ne expunem si mai mult sistemul imunitar. Este vremea sa fim creatorii propriilor vieti, tinand cont de regulile impuse si contribuind la succesul propriu si al celorlalti. #TuCeFaciAcum” - Silvia Bogdan, Hyper Disruptive President @ Scoala de Valori

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu