characters characters

14 octombrie 2020: 233 scoli in Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 inregistrate

15 octombrie 2020    |   206 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

14 octombrie 2020 scenarii functionare scoli
Ministerul Educatiei si Cercetarii monitorizeaza dinamica scenariilor de functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, la nivel national, aceasta fiind influentata de evolutia situatiei epidemiologice din fiecare judet.

Ieri, 14 octombrie, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare judetene (inclusiv ISMB), se inregistra urmatoarea situatie:

 • 11.633 de scoli figureaza in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.
 • 5.234 de scoli figureaza in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.
 • 789 de scoli figureaza in Scenariul 3 (S3), care implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Mentionam ca dintre cele 789 de scoli aflate in aceasta situatie, 233 sunt in Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 inregistrate, in timp ce 556 de unitati de invatamant apar din cauza ratei de incidenta a cazurilor din localitatile in care acestea functioneaza ori a infrastructurii scolare supuse unor lucrari de reabilitare.

Consiliile de administratie de la nivelul fiecarei unitati de invatamant adopta propunerile de scenarii si, implicit, schimbarea acestora, in functie de analiza situatiei epidemiologice efectuate de catre directiile de sanatate publica si Institutul National de Sanatate Publica, de infrastructura si de resursele existente in fiecare unitate de invatamant.

Reamintim ca, potrivit ordinului comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotararile privind scenariul de functionare pe parcursul anului scolar se actualizeaza saptamanal sau ori de cate ori este nevoie.

Data de referinta pentru aceste informatii este 14 octombrie, ora 12:00.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu