characters characters

Satu Mare: Consiliere pentru familiile cu copii in prag de abandon scolar

17 noiembrie 2009    |   757 vizualizări
In anul scolar 2008-2009, 364 de elevi din judet au abandonat scoala. Dintre acestia, 42 sunt elevi din invatamântul primar, 123 sunt elevi de gimnaziu iar 199 de liceu.

Familiile cu copii in prag de abandon scolar pot participa la consiliere in cadrul biroului de asistenta sociala din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala (SPAS) Satu Mare. Serviciul sustine campania „Scoala te face mare“ lansata de catre Asociatia Ovidiu Rom.

Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar, Mariana Brumboiu, a declarat ca in anul scolar 2008-2009, 364 de elevi au abandonat cursurile scolare. „Motivele pentru care au abandonat scoala sunt diverse. Majoritatea elevilor de gimnaziu au plecat in strainatate impreuna cu parintii iar cei de liceu nu aveau conditii materiale pentru chiria la oras“, sus’ine Mariana Brumboiu.  
 
Coordonatoarea campaniei, la nivel local, Liliana Fabian, a declarat ca familiile care au copii in astfel de situatii pot suna gratuit la numarul de telefon 116.111 pentru a beneficia de consiliere in vederea rezolvarii problemelor care stau in calea educatiei copiilor lor.

Campania isi propune reducerea abandonului scolar prin promovarea mesajului ca toti copiii din România au dreptul la educatie si ca toti parintii au obligatia sa-si trimita copiii la scoala pentru cel putin 10 ani.

SPAS Satu Mare, va sprijini identificarea tuturor copiilor de vârsta scolara care sunt in pericol de abandon scolar sau care au un risc mare de a fi inscrisi la scoala târziu sau niciodata, si a inscrierii lor in timp util.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu